השמנה נובעת, בין השאר, עקב אכילת פחמימות פשוטות ומזון מעובד ללא סיבים. אכילת סיבים מקנה תחושת שובע לאורך זמן: הסיבים "מתנפחים" בקיבה יחד עם מים ונוזלים אחרים שהם סופחים. הם מסדירים את תהליך התרוקנות הקיבה מהמזון וגורמים להפרשה הדרגתית של הורמון האינסולין. בצורה זו הסוכר משתחרר בצורה הדרגתית לדם, ושלום להתקפי רעב.
כן, סיבים תזונתיים שומרים על הרגשת השובע לאורך זמן ומונעים מאיתנו ללכת למקרר ולשאול אותו, מה חדש?
בנוסף: למי שאין יציאה אחת "טובה" ביום, מומלץ , לצרוך יותר סיבים תזונתיים. הם מונעים עצירות.
היכן יש סיבים במזון?
הם מצויים בפירות ובירקות עם קליפה, בדגנים מלאים וגרעיניהם ובסובין חיטה. בשיבולת שועל, קטניות למיניהן (שעועית, אפונה טרייה ויבשה, עדשים, פול, חומוס, סויה).
שילוב סיבים תזונתיים במתכונים:
מתכון לסלט עדשים, גזר ועשבי תיבול
מתכון לעוגיות טחינה ושיבולת שועל
מתכון למרק מינסטרונה עם שעועית
קיימים גם מזונות מעובדים המועשרים בסיבים תזונתיים כמו דגני בוקר, לחם, קרקרים ומוצרי חלב.
הפסיליום מצוי כתוסף מזון על המדפים בבתי הטבע השונים. מומלץ לקחת כף ממנו בתוספת של 2 כוסות מים.
סיבים תזונתיים הם אלף בית לדיאטה מוצלחת ואורח חיים בריא רוצים לדעת עוד על סיבים תזונתיים?