חזה עוף בתפוזים

קטגוריה ראשית > מתכונים > בשר, עוף ודגים

מאת: מערכת Diet

מנות: 12
קלוריות למנה: 240
מידת הקושי: קל

צולם ע"י zrail

צולם ע"י zrail

רכיבים:
2 ק"ג חזה עוף ללא עור ועצמות

למשרה:
כוס מרק עוף
חצי כפית קליפת תפוז מגוררת
2 כוסות מיץ תפוזים
2 כפות בצל ירוק קצוץ
פלפל שחור

לרוטב:
2 כפות עמילן תירס
50 גרם צימוקים
כוס אפונה ירוקה קפואה

לקישוט:
2 תפוזים בינוניים
פפריקה


הוראות הכנה:

1.חוצים כל חזה עוף לאורך וממליחים. מניחים את העוף בתבנית אפייה.
2.מערבבים את כל חומרי המשרה ושורים בו את העוף, רצוי למשך שעתיים.
3.מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור בחום בינוני עד שהעוף מתרכך, במשך 50-60 דקות. מוציאים את העוף אל צלחת הגשה מחוממת. מסננים את המיץ שנשאר בתבנית האפייה ושומרים כ-4 כוסות להכנת הרוטב.
4.בתוך סיר מערבבים את עמילן התירס עם שתי כפות מים קרים, מוסיפים את המיץ שנשאר מהעוף, את הצימוקים והאפונה. מבשלים ובוחשים כל הזמן עד שהתערובת מתעבה ומבעבעת, הצימוקים תופחים והאפונה מתרככת. ממשיכים לבשל דקה נוספת.
5. בעת ההגשה יוצקים את הרוטב בכף על העוף ומקשטים בפלחי תפוז ופפריקה.v

בתיאבון!

לא ניתן להגיב למאמר זה.