מאת: מערכת Diet
מנות: 4
קלוריות למנה: 159
מידת הקושי: בינוני
רכיבים:
1 עוף שלם קטן
1 כפית מלח
1 שן שום כתושה
1 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס מים
1/4 כפית אורגנו
1/4 כפית קליפת לימון מגוררת
הוראות הכנה:
1.מנקים את העוף ומחלקים לארבע מנות. אפשר לנצל כנפיים, גרוגרות ואיברים פנימיים (ללא הכבד) להכנת מרק.
2.מתבלים את מנות העוף במלח ובשום כתוש: משפשפים את המלח והשום לתוך העור של העוף. בוזקים את הפפריקה על העוף ומסדרים את המנות בתבנית אפיה שטוחה כשהעור מופנה כלפי מטה.
3. מערבבים את המים ומיץ הלימון. מוסיפים את האורגנו ואת קליפת הלימון המגוררת ויוצקים על העוף שבתבנית.
4.אופים בתנור בחום בינוני-גבוה (205 מעלות צלזיוס). אין צורך לכסות את העוף. אופים כ-40 דקות ואז הופכים את מנות העוף כך שהעור יהיה כלפי מעלה. ממשיכים לאפות עוד 35 דקות. מפעם לפעם אוספים מהנוזלים שהצטברו בתבנית האפייה ויוצקים מעל העוף.
הצעות הגשה:
ניתן לקשט את מנות בעוף בפטרוזיליה
בתיאבון!