מאת: הגולש אלעד חסיד
רבע כוס שקד – פרוס או קצוץ לרבעים
רבע כוס צנובר
רבע כוס אגוז קשיו – שבור בחתיכות גדולות
חצי כוס שומשום
רבע כוס דבש – ניתן להשתמש לחילופין בדבש תמרים (סילאן).
חצי כוס סויה (רוטב)
2 שום (שיניים) – קצוצות דק
כף זנגביל – מגורד דק
3 כפות סוכר חום
0.5 כרוב לבן – פרוס דק
אופן ההכנה:
אגוזים: קולים את השקדים, הצנוברים ואגוזי הקשיו קליה קצרה במחבת. כשהאגוזים מתחילים להשחים מוסיפים את השומשום וקולים עוד 2-3 דקות.
רוטב: מערבבים את רוטב הסויה יחד עם הדבש (מומלץ להשתמש בחצי כמות דבש תמרים וחצי כמות דבש רגיל). לאחר שהנוזל אחיד מוסיפים את השום והזנגביל.
הרכבת הרוטב: מוסיפים למחבת החם עם האגוזים והשומשום הקלויים את הסוכר החום. מיד שהסוכר מתחיל להתקרמל מוסיפים חצי מכמות הרוטב מערבבים מספר שניות, מכבים את האש וממשיכים לערבב כחצי דקה נוספת.
סלט: את הכרוב ממולץ לפרוס דק לכל האורך כדי ליצור חתיכות דקות וארוכות. לעצלנים ניתן לרסק במעבד מזון בפולסים קצרים. מוסיפים על הכרוב את הרוטב לאחר שהתקרר ומערבבים. עם רוטב הסויה והדבש שנותר ממולץ לתבל חזה עוף או ירקות מוקפצים.
בתאבון!
תענוג צרוף, יוצא מדהים…