איך לשמור על הבריאות בגיל הזהב:

קציצות ירקות ודגנים ברוטב אדום

קטגוריה ראשית > מתכונים > מנות ראשונות ונשנושים > קטגוריה ראשית > מתכונים > מתכונים לילדים

מאת: מור בר, מנהלת אתר "בריאות הציבור"

המרכיבים:

קציצות ירקות ודגנים: קל להכנה, בריא ומתאים לילדים

קציצות ירקות ודגנים: קל להכנה, בריא ומתאים לילדים

לקציצות הירק:
1 קישוא מרוסק דק במגרדת
1 גזר מרוסק דק במגרדת
2 תפוחי אדמה גדולים מרוסקים דק
3 – 4 כפות סולת או קוסקוס מחיטה מלאה
1 ביצה
מעט מלח

לתבשיל:
3 עגבניות מזן תמר
1 שן שום
מעט שמן זית
1 גזר
1 כף רסק עגבניות
מעט פטרוזיליה מיובשת
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/3 כפית כורכום

אופן ההכנה:
מגרדים דק מאוד במגרדת את הקישוא, הגזר ושני תפוחי האדמה. סוחטים את הירקות ומניחים בקערה. אנו מוסיפים מעט שמן זית או קנולה, ביצה אחת, תבלינים וסולת, מערבבים עד שנוצרת בלילה לקציצות.

אנו מניחים במקרר למספר דקות.

בינתיים מכינים את הסיר עם הרוטב. קוצצים דק מאוד בצל , שום ועגבניות (רצוי קלופות) ומקפיצים הכול במעט שמן זית. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים גזר חצוי לשניים, ואת התבלינים ומערבבים הכול יחד.
מוסיפים כוס מים, מעט פטרוזיליה מיובשת ומביאים לרתיחה עם כוס מים.

מנמיכים את הלהבה ומשאירים את הסיר פתוח.

לוקחים מחבת רחב ומזלפים מעט שמן זית. מוציאים את הבלילה לקציצות. עם הידיים עושים עיגולים של קציצה ומטגנים, כאשר הופכים את הקציצות, כשהן מקבלות מעטה קריספי. ברגע שהן מוכנות, ישנן 2 אפשרויות:
1. אפשר לאכול את הקציצות אם רק טיגנו אותן אלא שאז יש לטגן אותן זמן ממושך יותר (כדי שהתפ"וא בקציצה יתבשל).

2. מכניסים את כל תוכן המחבת איך שהוא לתוך הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה על להבה נמוכה בסיר פתוח.

3 תגובות ל“קציצות ירקות ודגנים ברוטב אדום”

  1. מאת אביגיל:

    נשמע מצוין. אלא שלא כתוב על כל קציצה כמה קלוריות. אם מבושל ואם מטוגן

  2. מאת admin:

    היי אביגיל
    את יכולה להשתמש במחשבון הקלורי באתר ולברר את סכם הקלוריות לתבשיל כולו ואז לחלק אותו למס' המנות.
    הקציצות יכולות להיות מטוגנות, או מבושלות. ישנן שתי אפשרויות בתוכן המאמר. יום טוב!

  3. מאת אביבית אלון:

    זה נשמע מדהים תודה רבה