מאת: בת' אלדריץ', יועצת תזונה ובריאות
Go For The Greens! אומר לי תמיד מאמן הקואצ'ינג שלי. מה כ"כ מיוחד בירקות ירוקים ולמה הם כבר לא רק לאנשים בדיאטה? הצבע הירוק מתקשר לצמיחה חדשה ואנרגיה תוססת. ירקות ירוקים מחזירים את הגוף לאיזון, מחזקים את מערכות הדם ומערכת הנשימה שלנו.
הם עשירים בסידן, מגנזיום, ברזל, אשלגן, אבץ, זרחן, וגם ויטמינים A, C, E, K. כמו כן הם מקור מצוין של: סיבים תזונתיים, חומצה פולית, כלורופיל המטהר את הדם ופיטוכימיקלים. כאשר אתם הולכים לשוק או לחנות מכולת, יש מגוןן עצום של ירקות ירוקים לבחירה:
ירקות עליים:
תרד, מנגולד (סלק), גרגיר נחלים, סלרי, כרוב, רוקט, ארוגולה, עולש, חסה עגולה, מסולסלת או ערבית, עלי ברוקולי, עלי חרדל, כובע הנזיר (אפשר לאכול את העלים והפרחים) שמשמש גם כצמח נוי ירק.
ירקות ירוקים טבעיים:
פלפל ירוק, מלפפון, שעועית, לוביה, אפונה, אספרגוס, בצל ירוק, קישוא, ברוקולי.
הירוקים עוזרים להילחם במחלות, מטהרים את הדם, מונעים סרטן, מגבירים את זרימת הדם, מחזקים את המערכת החיסונית, נותנים אור ואנרגיה, מוציאים אתכם מהדיכאון ומטהרים את המחשבה, מאזנים את צמיחת המעיים, משפרים את תפקוד הכבד, כיס המרה והכליות, וכן מפחיתים ליחה וגודש בגוף.
רוצים להוסיף עוד צבעים? לינקים צבעוניים:
על שיטת האורה סומא והצלחת דיאטה, מה מסמל הבקבוק הירוק?
טבע הצבע, מהם הפיטוכימיקלים? איך משיגים נוגדי חמצון בתזונה שופעת צבע?
כתום.. כתום, מתקרב.. בטא קרוטן! איך משיגים אותו דרך המזון?
מדוע פופאי בחר בתרד?
התרד מכיל כמות גבוהה במיוחד של נוגדי חמצון כמו לוטאין, בטא קרוטן ועוד קרטנואידים שונים, ויטמין C, חומצה פולית, זרחן, ברזל, ויטמין A, ויטמין K (חשוב בקרישת הדם), מגוון ויטמיני B, אנוזיטול וכולין. בחסה יש גם כמות קטנה של יוד. הלוטאין בריא לראיה תקינה ובמיוחד לקטארט. הוא גם מכיל סיבים תזונתיים רבים ועוזר ליציאות תקינות. את עלי התרד הטריים ניתן להוסיף גם לסלט ירקות.
התרד מכיל גם חומצה אוקסלית המפריעה לספיגה של הסידן. חומצה אוקסלית שמצטברת בגוף נוטה לשקוע במפרקים, לצבור נוזלים ולייצר נפיחות. במקרים כאלה יווצר כאב במקום. לכן ההמלצה היא לא לאכול תרד יחד עם מזונות המפריעים לספיגת הסידן.
המלצות לתזונה ירוקה:
*בפעם הבאה שאתם מכינים סלט, הוסיפו פנימה כמה עלי בייבי, רוקט, גרגיר נחלים או חסות מסוגים שונים. אם אתם רוצים להיות יצירתיים במיוחד הוסיפו גם עלי כרוב או תרד מאודה.
*אפשר להכניס את כל הירקות העליים הירוקים הטריים לסלטים (גם את עלי הברוקולי ניתן לאכול). הם מאוד טעימים בסלט ומעשירים את הטעם. לא חייבים לאדות אותם, רק לקרוע אותם דק דק.
*את הירוקים אפשר לנצל גם במאפים ופשטידות שונות.
לינקים למתכונים טעימים:
מתכון לפשטידת ברוקולי
מאפה פילו במילוי גבינות ועלי מנגולד
מתכון לפשטידה דיאטטית עם ירקות, קוואקר ובורגול
לסיכום: בישול ואכילת ירקות ירוקים חיונים לשמירה על בריאות לטווח ארוך.
כך או כך – אכלו ירקות ירוקים כל יום – הגוף, הנפש והבריאות שלכם יודו לכם על זה!