מאת: מערכת Diet
אלפא קרוטן הוא ממשפחת הקרטנואידים, ובדומה לבטא קרוטן, נחשב גם הוא כאנטיאוקסידנט חזק, מונע התפתחות תאים סרטניים ושומר על העור, מסייע בייצור ויטמין A בגוף, ביחס של .24:1. כלומר: 24 מק"ג של אלפא קרוטן דרושים לייצור של 1 מק"ג של רטינול (ויטמין A).
מקורות טובים לבטא קרוטן הם דלעת, גזר, עגבניות טריות, לחך, אפונה, קלמנטינות, מנדרינות וירקות מסוג המצליבים: כרוב, ברוקולי, כרובית, כרוב ניצנים, צנון, צנונית, קולורבי, לפת, קישוא.
מתכון לסלט כרוב עם חמוציות מיובשות ואפונה עדינה
מתכון לפירה כרובית
מתכון לפשטידת ברוקולי
כדי לספוג היטב את הקרטנואידים חייבים מעט שומן. כך יוכלו להספג במעי. לכן מומלץ לאכול את המזונות המכילים אותם עם מזון אחר המכיל שומן או לבשל אותם עם מעט שמן זית או קנולה. הקרטנואידים בצורה של תוספי מזון מכילים שמן, מה שהופך אותם זמינים יותר לגוף מאשר קרטנואידים במזון.
אע"פ שנעשו פחות מחקרים על אלפא קרוטן מאשר על בטא קרוטן, גם הוא אינו מומלץ כתוסף תזונה, אלא רק כחלק מהתזונה היומיומית.