ביופלבנואידים (Bioflavonoids)
מאת: אריק בלום כותב האוגדן "מהות החיים" ומרצה בנושא "הומור מחזק את הנפש".
משפחה של חומרים טבעיים (אלפי סוגים) המקנים בין השאר את הצבע האופייני לפירות, ירקות וצמחים. יש לחומרים אלו השפעה נוגדת חימצון חזקה, והם גם משפרים את קליטתו של ויטמין C בגוף.
פירות וצמחים עשירים בביופלבנואידים שומרים על שלמות וגמישות כלי הדם, מונעים את הזדקנותם, ואף מחזקים אותם.
יש להם גם השפעה חיובית כנגד אלרגיות, סוכרת, בעיות בכליות ובעיניים ,חיזוק מערכת החיסון ופעילות אנטי-סרטנית.
הם גם מונעים דלקות ורידים וטחורים.
אוכמניות עשירות מאוד בחומר זה.