מאת: אריק בלום כותב האוגדן "מהות החיים" ומרצה בנושא "הומור מחזק את הנפש".
הבננה מכילה שלושה סוכרים טבעיים: סוכרוזה, פרוקטוזה וגלוקוזה, שבשיתוף עם הסיבים התזונתיים הטבעיים של הפרי, מעניקים לנו מיידית, אנרגיה איכותית ראויה לציון.
מחקרים הוכיחו שצריכת 2 בננות מעניקות אנרגיה מספיקה לביצוע עבודה פיזית מאומצת למשך 90 דקות. זאת הסיבה למעמד הבננה כפרי מס' 1 הנצרך על ידי האתלטים בעולם כולו.
אבל, אנרגיה אינה הדרך היחידה בה מיטיבה עימנו הבננה. היא יכולה לעזור לנו להתגבר וגם למנוע מספר לא קטן של מחלות ותחושות חולי, לכן, חובתנו להפוך אותה למרכיב קבוע בדיאטה היומית שלנו.
1. בננה ודיכאון:
על פי מחקרו האחרון של מכון ((MIND National association for mental health בקרב ציבור הסובל מדיכאון, הגיבו רבים מהם חיובית ובשיפור משמעותי בהרגשתם לאחר אכילת בננה.
זאת מכיוון שהבננה מכילה טריפטופאן – סוג של פרוטאין שהגוף הופך להורמון הסרוטןנין המוכר בגלל השפעותיו המשחררות, מה שגורם לשיפור ההרגשה במצב הרוח ואף תורם לתחושת "אושר".
2. תופעות קדם- מחזור (PMS)
בתופעה של תסמונת קדם וסתית, שכחי מכדורי שכוך כאבים ואכלי בננה. ויטמין B6 שהבננה התברכה בו, מווסת את רמת הסוכר בדם המשפיע על מצב הרוח שלך.
3. חוסר דם – אנמיה:
רמתו הגבוהה של הברזל אשר בבננה מעודד את ייצור ההמוגלובין שבדם ופותר על ידי כך מקרים רבים של אנמיה.
4. הורדת לחץ דם:
פרי טרופי ייחודי זה מכיל כמות גדולה של אשלגן ולא מכיל כלל מלח, נוסחה ההופכת את הפרי לאידיאלי כלוחם נגד לחץ דם גבוה. ה- FDA (מינהל המזון והתרופות האמריקאי), החליט לאפשר, בימים אלה ממש, לתעשיות הבננה לפרסם ברבים, את יכולתה של הבננה לצמצם את לחץ הדם ועל ידי כך להפחית במקביל את הסכנות ללקות בהתקף לב.
5. חיזוק היכולת מוחית:
200 סטודנטים בבית ספר Twickenham אכלו בננות בתפריטם בזמן המבחנים במשך השנה :
בבוקר, בארוחת 10 ושוב בארוחת צהריים, במטרה לבדוק אם חל שינוי ביכולתם השכלית, התחקיר הוכיח שהאשלגן, הנמצא בפרי עזר רבות בתהליך הלמידה בכך שהעניק להם יכולת ריכוז גבוהה.
6. עצירות:
דיאטה יומית עשירה בסיבים תזונתיים שתכלול בננות יכולה לעזור לשחזר פעילות תקינה במעי וכך לעזור בפתרון בעיות קיבה מבלי להזדקק למשלשלים למיניהם.
7. צרבת:
לבננה השפעות טבעיות בגופנו נגד חומציות, כך שבהופעת תחושת הצרבת, אכול בננה לקבלת מרגיע טבעי והרגשת הקלה.
8. בחילות בוקר (אופייניות בהריון)
בננה, כחטיף בין הארוחות עוזר לווסת את רמות הסוכר בדם ומונע בכך את תופעת בחילות הבוקר.
9. עקיצת יתושים:
לפני שפונים לתכשירים נגד עקיצת יתושים, נסו למרוח על אזור הנפגע את החלק הפנימי של קליפת הבננה. אנשים רבים יעידו שהתוצאות, הפחתה בנפיחות ובגירוי, הן משמעותיות ביותר.
10. בלי עצבים:
לבננה רמות גבוהות של ויטמיני B, העוזר בהרגעת מערכת העצבים.
11. עומס יתר בעבודה:
במחקר של המכון האוסטרי לפסיכולוגיה נמצא שעומס יתר ולחץ בעבודה, מובילים "לארוחות נחמה", העשירות בשומנים כמו, תפוחי אדמה מטוגנים ומזונות עתירי סוכר, כמו שוקולד.
בבדיקה של כ- 5000 אנשים, שהגיעו לטיפולים שונים לבתי חולים ברחבי המדינה, מצאו החוקרים שהשמנים ביותר מביניהם, עסקו בעבודות בהם הלחץ היה הרב ביותר.
המחקר מסכם ואומר, שכדי למנוע את התחושה המובילה לתשוקה בלתי נשלטת למזון, צריכים לאזן את רמת הסוכר בדם באכילת חטיף בין הארוחות, עשיר בפחמימות מורכבות (בננה, לא שוקולד, ופלים ומטוגנים) ובכך לשמור על רמת סוכר מאוזנת.
12. כיבים:
הבננה משמשת בהיותה חלק מדיאטת המזון שלנו, כלוחמת נגד אי סדרים בפעילות המעי והקיבה הודות לרכות ועדינות המרקם שלה. זהו הפרי היחיד שניתן לאכילה ללא בישול מוקדם במקרים כרוניים ללא שום חשש. כמו כן מנטרל את החומציות המיותרת ומונע גירויים בכך שמכסה בשכבת הגנה את הריריות שבקיבה.
13. וויסות חום הגוף:
תרבויות רבות רואות בבננה פרי מרענן שיכול להפחית את חום הגוף. בתאילנד נוהגות הנשים לאכול בננות
כדי להבטיח את לידת העובר בחום גוף תקין ומרוענן.
14. גמילה מעישון:
הבננה יכולה לסייע לאלה המנסים להפסיק לעשן סיגריות. הויטמינים B6 ו- B12, יחד עם הפוטסיום והמגנזיום שבו, עוזרים לגוף להתמודד עם תופעות של חוסר הניקוטין.
15. סטרס (לחץ):
פוטסיום (אשלגן) הוא מינרל חיוני העוזר לשמר בנורמה את פעימות ליבנו, שולח חמצן למוחנו, ומוסת את רמת הנוזלים בגוף. כאשר אנו בלחץ, קצב חילוף החומרים גדל, וכתוצאה מכך מצטמצמת רמת הפוטסיום. רמה זו יכולה להיות נשלטת ומווסתת על ידי חטיף בין הארוחות עשיר בפוטסיום, בדמות הבננה.
16. עצירת שטפי דם:
לפי מחקר של "THE NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE” , הכללת בננות בדיאטת המזון שלנו יכולה לצמצם עד 40% את הסכנה של מוות כתוצאה מדימום.
כאשר תשווה בננה לתפוח עץ תמצא ש-:
יש לה פי 4 יותר פרוטאינים, פי 2 יותר פחמימות, פי 3 יותר זרחן, פי 5 יותר ויטמין A וברזל,
פי 2 יותר ויטמינים ומינרלים מהאחרים. היא עשירה ביותר בפוטסיום ונחשבת לאחד המזונות הטובים ביותר שביכולתנו למצוא.
נו, מכופפים כבר בננה?