מתכון חזה עוף מתובל עם אורז ובצל סגול
קטגוריה ראשית >
תזונה נכונה >
אבות המזון, ירקות ופירות >
קונים בריא >
אוכל בריא >
קטגוריה ראשית >
מתכונים >
בשר, עוף ודגים >
קטגוריה ראשית >
טיפים >
טיפים אקראיים >
כללי >
מאמרים נבחרים >
קטגוריה ראשית >
מתכונים >
מתכוני גולשים >
קטגוריה ראשית >
מתכונים >
קטגוריה ראשית >
מתכונים >
מתכונים לפי קלוריות >
קטגוריה ראשית >
תזונה נכונה
18.12.12
מתכון מתכון דל שומן, בריא ללב, דל בכולסטרול לארוחת צהריים טעימה ובריאה.
כמות: 2 מנות
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 25 דקות
קלוריות 495, חלבונים 45 גרם, פחמימות 63 גרם, שומנים 9 גרם, שומן רווי 2 גרם, סיבים 5 גרם, סוכר 15 גרם, מלח 0.39 גרם.
מרכיבים:
כף שמן חמניות
בצל סגול פרוס דק
100 גרם אורז בסמטי
מקל קינמון
קמצוץ זעפרן
כף צימוקים
85 גרם אפונה קפואה
כף קצוצה של כוסברה ונענע
4 כפות גדושות של יוגורט דל שומן
אופן הכנה:
- לחמם תנור ל-170 מעלות (או 190 עם מאוורר).
- מברישים את העוף בכפית שמן ומפזרים עליו אבקת קארי.
- בשמן שנותר שמים את הבצל.
- שמים את העוף והבצל בשכבה אחת בתבנית צלייה.
- אופים במשך 25 דקות עד שהבשר מבושל והבצק פריך, תוך ערבוב הבצל בזמן הבישול.
- שוטפים את האורז, שמים אותו במחבת עם הקינמון, זעפרן, מלח לפי טעם ו300 מ"ל מים .
- מביאים לרתיחה, מערבבים פעם אחת, מוסיפים את הצימוקים ומכסים.
- מבשלים בעדינות במשך 10-12 דקות עד שהאורז רך, מוסיפים את האפונה באמצע.
- בצלחת שמים כף אורז, עליו את חזה העוף ומעליו מפזרים את הבצל. מערבבים את עשבי התיבול אל תוך היוגורט ומגישים לצד המנה (מי ששומר כשרות יכול לוותר).