מאת:מערכת Diet
עוגה זו יכולה להיות הפתעה נפלאה במהלך חג הפסח: לאירוח, לקינוח וכנישנוש מתוק.
רכיבים :
6 ביצים
(מופרדות לחלבונים ולחלבונים)
כוס אחת של סוכר
חצי כוס אגוזי מלך טחונים גס
חצי כוס קוקוס טחון
רבע כוס יין מתוק
כפית אבקת נס קפה שטוחה
שלושת רבעי כוס קמח מצה או קמח רגיל (שלא בחג)
חצי כוס של נס קפה מוכן
העוגה מכילה אגוזי מלך טחונים הטובים לבריאות הלב. הם אומנם עשירים בקלוריות, אבל ידועים ביכולתם להפחית רמות כולסטרול ושומנים בדם.
שילובם בתפריט מונע נזק חמצוני בעורקים ותהליכי דלקת. אגוזי המלך מכילים גם אומגה 3 הידועה בסגולותיה.
שילוב של אגוזי מלך בעוגה העשירה בפחמימות עוזרת לנו לשמור על רמות סוכר תקינות בדם.
האגוזים מקנים לה ערך גליקמי נמוך יותר, ובכך תורמים לתחושת השובע. שימוש ביין אדום מוסיף נוגדי חמצון הקרויים אנתוציאננים. כדאי להשתמש בשוקולד מריר מעל 65%, כדי לתרום עוד מנה של בריאות לעוגה זו.
רוצים לדעת עוד על יין ושוקולד? שוקולד יין ומה שבינהם
לקרם: (אם אתם שומרים על המשקל, כדאי לוותר על הקרם או פשוט לקחת ממנו ביס אחד, בשביל הטעם וההרגשה הטובה).
מיכל שמנת מתוקה
חבילה של אינסטינט פודינג וניל
2 כפות סוכר
לקישוט: שוקולד חלב מגורר או מריר (לפי הטעם)
אופן הכנה:
מקציפים את החלבונים ומוסיפים חצי כוס סוכר.
מערבבים את החלמונים יחד עם כל החומרים פרט לנס קפה המוכן. מוסיפים את התערובת לקצף החלבונים בעדינות (כדי שלא ישברו) ושופכים את כל העיסה לתבנית אפיה.
אופים כ – 25 דקות בתנור בחום בינוני של 180 מעלות (התנור מחומם מראש)
כשהעוגה מוכנה, שופכים עליה את חצי כוס הנס קפה.
ממתינים שהעוגה תתקרר.
מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג , מורחים שיכבה יפה על העוגה ומוסיפים שוקולד מגורר לקישוט.