קלוריה היא יחידת מידה של אנרגיה המקושרת לעיתים קרובות עם דיאטות ומזון. כל אבות המזון מקבלים ערך קלורי לפי גרמים. בגרם פחמימה ניתן למצוא 4 קלוריות, בגרם חלבון 3 קלוריות, בגרם שומן יש 9 קלוריות, ובגרם אלכוהול 7 קלוריות.
ההגדרה של קלוריה היא - כמות האנרגיה שיש להשקיע על מנת להעלות את הטמפרטורה של 1 גרם מים ב-1 מעלה צלסיוס.
זו בעצם כמות האנרגיה הפוטנציאלית שהמזון מכיל.
הגוף משתמש באנרגיה זו על מנת לנשום ולחיות, ולשם ביצוע הפעילות הגופנית היומיומית.