מאת: מערכת Diet
חוזרים למקורות – איפה ומתי הכול התחיל…
בעידן הפרה היסטורי, לאחר שהאדם למד לפתח כלי אוכל ולשלוט באש, השתנה אורח החיים שלו ומאכילה של מזון נא בלבד, החל לאכול מזון מבושל.
ההתעייננות המודרנית, הרבה אחרי האדם הקדמון, בצריכת מזון נא החלה בשנות ה-30.
אן וויגמור (1909-1994) נחשבה לחלוצה בשימוש במזונות נאים או "חיים" במטרה לנקות את הגוף מרעלים. הרברט שלטון (1895-1985) נחשב לאדבוקט נוסף ומקדם של היתרונות הבריאותיים בצריכת מזון נא. שלטון ייסד בית ספר ומרפאה בטקסס שמטרתם הייתה קידום העיסוק בהגיינה טבעית. הגיינה טבעית נחשבת לניצן של נטורופתיה או רפואה אלטרנטיבית.
שלטון האמין שהרפואה הקונבנציונאלית משמעותה רעל, שצום יטהר את הגוף, ושיש לצרוך סוג אחד בלבד של מזון בכל ארוחה. הפילוסופיה של שלטון השפיעה על תנועת המזון הנא וכן על הארי דיאמונד, מייסד Fit for Life diet
מאז שנות ה-80, קודמו מספר דיאטות מזון נא כמרפאות סרטן. אולם, בעוד אגודת הסרטן האמריקאית והמכון הלאומי לסרטן, תומכים בדיאטה עשירה בירקות, כולל ירקות חיים, הם אינם תומכים בדיאטת מזון נא כתרופה מונעת, או מרפאת סרטן.
מזון נא החל לפתח פרופיל גבוה יותר בשנות ה-90, כאשר סלבריטאים דוגמת דמי מור ווודי הארלסון תמכו בדיאטה מהסוג הזה. בשנות ה-2000 החלו לצוץ מסעדות ובתי קפה על טהרת המזון הנא באזורים אורבניים הנחשבים טרנדים, בפרט בצפון קליפורניה.
מעוניינים לעבור למזון חי//נא?
מס' שאלות שכדאי לשאול את הדיאטנית/נטורופתית:
- איך משפיע הבישול על ערכם התזונתי של המזונות שאני אוכל/ת?
- האם הדיאטה תספק לי את כל החומרים המזינים שהגוף שלי צריך?
- האם הדיאטה בטוחה לי ולמשפחתי?
- האם אצטרך להשלים את הדיאטה עם תוספי מזון במידה ואבחר להפוך לצרכן מזון נא?
- האם אתה מאמין שיתרון הדיאטה בהפחתת הסיכון למחלות לב, עולה על חסרונה באי סיפוק כל צרכיו התזונתיים של הגוף?
- היכן אני יכול/יכולה לקבל הצעות לתפריט מובנה עבור הדיאטה?