מאת: מערכת "Diet".
תאור כללי
דיאטת שומרי משקל היא יותר "דרך חיים" ומתאימה ביותר לאנשים הזקוקים למסגרת ותמיכה ונהנים לעקוב אחרי מה שהם אוכלים, מכיוון שניהול "יומן אוכל" הוא חלק מרכזי בדיאטה זו. הדיאטה צברה לה אוהדים רבים, בארץ ובעולם. אחת הדוברות המפורסמות של קבוצת שומרי משקל בעולם היא ג'ני מקרת'י.
בדיאטה הזו כל המאכלים מקבלים ערך בנקודות ולכל אדם ניתנת "מכסת" נקודות יומית כשהמטרה היא לצרוך מזונות בגבול המכסה היומית בנקודות שנקבעת על פי המשקל של המשתתף בדיאטה.
המטרה, בסופו של דבר, היא להגיע למשקל אידאלי ולשמור עליו.
ככל שאתה שוקל יותר אתה מקבל יותר "נקודות" לכל יום. בנוסף, מקבלים המשתתפים נקודות "גמישות" בכל שבוע, שאותן הם יכולים לצרוך בכל דרך ומזון שיבחרו. לרוב, ולמען הצלחת הדיאטה התהליך משלב גם פגישות תמיכה שבועיות, שבה המשתתפים נשקלים יחדיו, וחולקים חוויות מהתנהלות הדיאטה, חולקים מתכונים דיאטטיים ומעודדים את המצליחים להתמיד.
מה מותר לאכול
הדיאטה של שומרי משקל מאד גמישה בסוגי המזון שהיא מתירה. למעשה, מותר לאכול כמעט הכל, כל עוד מנהלים מעקב צמוד אחרי ה"נקודות" ולא חורגים מהמכסה היומית. את חישוב הנקודות מבצעים באמצעות טבלה ייחודית המסייעת לחישוב נקודות עבור כמעט כל סוגי המזון.
מה אסור לאכול
למרות שאין הגבלה חד משמעית בצריכת סוגי מזון מסויימים, המשתתפים בדיאטה זו נאלצים לחלק בזהירות את מכסת הנקודות שלהם, וזאת על מנת שלא "יחסלו" בבוקר את רוב המכסה על פרוסת עוגה שמנה, שתגמור למעלה ממחצית המכסה היומית של הנקודות.
פעילות גופנית
בדומה לשיטת הנקודות, דיאטת "שומרי משקל" מנקדת סוגים שונים של פעילויות גופנית וספורט. כך המשתתפים יכולים "להרוויח" נקודות נוספות ע"י פעילות גופנית מסוגים שונים: תרגילי חיטוב הגוף, אימון אירובי. את הנקודות הללו הם יכולים לנצל באמצעות צריכה של נקודות נוספות ע"י אכילה, או שמירה על רמת נקודות מאוזנת, ולסייע בתהליך ההרזייה. הדיאטה ממליצה על 30 דקות פעילות גופנית ביום, ובעיקר על הליכה מהירה.
* יש להיוועץ ברופא ותזונאי לפני ההחלטה להתחיל בדיאטה.
אתר "דיאט" אינו אחראי לתופעות לוואי או נזק העלולים להתרחש כתוצאה מביצוע הדיאטה.