באדיבות ד"ר אוסנת רזיאל,
המנהלת הרפואית של מלב"י – המרכז לטיפול בהשמנת יתר
רכיבים:
5 כוסות של קמח לבן
3 כפות סוכר
3 כפות שמן תירס
1 כפית אבקת אפיה
מעט מלח
רביעיית יוגורט
גביע גבינה לבנה 5%
4 ביצים
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
להכניס את כל החומרים למיקסר / מעבד מזון ולערבב כ- 3 דקות במהירות בינונית.
לחלק את הבצק שהתקבל לארבעה חלקים שווים.
לרדד את הבצק (כל חלק בתורו) לעובי של כ – 2 ס"מ.
להכין עיגולים עם כוס.
לחמם בסיר שמן עמוק ולטגן את העיגולים משני הצדדים עד קבלת צבע זהוב כ- 4 דקות לסופגנייה.
לפזר אבקת סוכר ולהגיש חם.
ערך קלורי צפוי של כל סופגניה במתכון זה הוא 200 קלוריות בלבד!
נסו גם את המתכון לסופגניות אפויות שלנו!