מאת: אריק בלום כותב האוגדן "מהות החיים" ומרצה בנושא "הומור מחזק את הנפש".
תזונה טבעית היא ערובה לחיים בריאים, ולכן אכילת ירקות אורגניים תמנע הכנסת דשנים, אנטיביוטיקה, הורמונים ושאר החומרים המזיקים לגופנו.
ההוכחה להמלצה זו היא בריאותם של מאות מיליוני אנשים החיים בכפרים בסין.
חומרי הריסוס מצטברים בגוף, וגורמים למחלות קשות בלב, בכלי הדם, במוח ובמערכת העיכול.
ישראל נחשבת לאחת המדינות המובילות בעולם בשימוש בחומרי הדברה והורמונים, מכיוון שמזג האוויר הנוח בארץ מאפשר התפתחות מהירה של מזיקים בשדות.
כמו כן, החקלאים נותנים לבעלי חיים הורמונים ואנטיביוטיקה להגדלת כושר הייצור של בשר וחלב, והחומרים הללו מגיעים אל גוף הצרכנים.
משרד הבריאות ממליץ לציבור לשטוף ירקות ופירות במים וסבון, והרפואה האלטרנטיבית ממליצה לרכוש מזון אורגני שלא רוסס : השטיפה לא מסירה מהפרי את חומר ההדברה שחדר פנימה לתוכו.
ישראל ידועה בעולם בכושר ייצור החלב הגבוה, אבל כנראה שאנחנו הצרכנים עלולים לשלם את המחיר בבריאותנו.
החקלאים בארץ גם חולבים פרות כאשר הן בהיריון, וכך מגיע הורמון האסטרוגן המצוי בגופן בריכוז גבוה אל מוצרי החלב. יש הטוענים שזו הסיבה לגידול מואץ בשיעור החולים במחלות סרטן השד וסרטן במערכות המין של נשים בחברה המערבית.
החקלאים גם מנסים להגן על בעלי החיים מפני דלקות באמצעות אנטיביוטיקה, והשאריות של תרופות אלו מגיעים אל מוצרי החלב, ופוגעים באוכלוסיית החיידקים הטובים בגוף האדם.
ההמלצה היא לעבור לחלב סויה או לחלב אורגני או להמעיט באכילת חלב ומוצריו.
מומלץ להחליף את בשר הבקר בדגים או בבשר עוף (החקלאים לא מרבים לתת הורמונים לעופות).
חשוב להימנע מאכילת כבד, מכיוון שאיבר זה עשיר במיוחד בהורמונים וברעלים אחרים הניתנים לבעלי החיים, שכן הכבד הוא מסננת הדם בגוף החי.
תבלינים ופירות יבשים נוהגים להקרין בקרינה רדיואקטיבית כנגד עובש וחיידקים, אך ההקרנות גורמות לפגיעה במולקולות המזון, מה שיכול להוביל למחלות סרטן ומחלות קשות אחרות.
רשתות השיווק נוהגות להשתמש בשיטות קירור להארכת חיי המדף של ירקות ופירות, ושיטה זו פוגעת בוויטמינים של המזון.
לכן מומלץ לרכוש פירות וירקות טריים שנקטפו באותו יום, ולחדש את המלאי מדי מספר קטן של ימים.
יש גם מי שאומר שאכילה מועטה היא הדרך הבטוחה ביותר לשמור על בריאות הגוף ועל גיזרת גוף נאה…