שימוש בקטניות מומלץ בדיאטה כדי להגביר את תחושת השובע מהאוכל ולהפחית את הרצון למתוק.
הקטניות גם מכילות חלבון, סידן, סיבים תזונתיים וכמות יפה של ברזל. הן דלות בשומן והאינדקס הגליקמי שלהן נמוך עקב הפחמימות המורכבות בהן.
הסיבים התזונתיים ימנעו גם עצירות ויקדמו את תהליך הדיאטה, במיוחד שימוש בעדשים.
משפחת הקטניות כוללת: אפונה, חומוס, פולי סויה, עדשים, מש ושעועית מסוגים שונים. אפשר לעשות מהן מיני תבשילים רבים: להוסיף אותן למרקים, פשטידות וממרחים.
מה עושים עם הגזים? כדאי להשרות את הקטניות במים לפני הבישול. לאחר הרתיחה הראשונה, להחליף את מי הבישול לאחר הרתיחה הראשונה.
ניתן גם להנביט אותן, להפחית את הגזים ולקבל ערך תזונתי גבוה יותר.