כיצד להתמיד בדיאטה?:

תה תפוחים טבעי לקטנטנים

קטגוריה ראשית > מתכונים > מתכונים לילדים

מאת: מור בר, מנהלת אתר "בריאות הציבור"

יצא שלא אחת ניגשו אליי אימהות בגן ושאלו מה יש בבקבוק של התינוקת שלי, האם זה תה? שאלו בפליאה.
"זה תה תוצרת בית" אני עונה.

תה תפוחים טבעי

תה תפוחים טבעי

כל כך פשוט להכנה וכל כך נעים בגרון במיוחד כשקר בחוץ.

תה תפוחים תוצרת בית:
בבית אנו נוהגים להכין תה שזיפים או תה תפוחים. לאחר שאנו מבשלים את הפרי במים, אנו מסננים אותו במסננת מאוד דקה.

הרכיבים:
3 – 5 תפוחי עץ
סיר בינוני מלא במים
מעט סוכר חום.
אפשר לשלב גם תמצית וניל עם קינמון או תמצית וניל עם מי ורדים

אופן ההכנה:
להשאיר את התפוחים בקליפתם חתוכים לרבעים, נבשל את התפוחים בסיר מלא במים ונביא לרתיחה. (אנו לא מעוניינים שהתפוח יתרכך לתוך מי הבישול אלא רוצים נוזל כמה שיותר צלול).
אם נרצה להשתמש בהם בהמשך לאכילה, נדאג להפריד את הקליפה ונרסק קלות במזלג בשביל הפצפונים.

לבשל על אש קטנה כחצי שעה, להוסיף מלמעלה את תמצית הוניל עם קינמון או תמצית מי ורדים. (עדיף לא להוסיף קינמון טחון כי אז יש חשש שהגרגירים לא יעברו בבקבוק של התינוק.)
להוסיף מעט קצת סוכר חום, או סוכר פירות. לבשל כחצי שעה נוספת בסיר פתוח, לכבות ולצנן עד שהנוזל פושר.

לקחת כוס מהסיידר המוכן והצלול ולסנן היטב אפילו פעמיים בעזרת כלי לסינון עם חורים מאוד דקים, לא מנפה קמח, אלא מסננת ממש דקה. (כי החורים בפטמת הבקבוק לתינוק הם מאוד קטנים).

להכניס לבקבוק ולתת לתינוק או לפעוט. אני לא ממליצה לתת לפעוטות מתחת לגיל שנה משקה עם סוכר. הסיבה היא שבחלב אם יש מעט מאוד סוכר, וזו דרגת המתיקות הנכונה שאותה ניתן להוסיף.

נכניס למקרר את הקומפוט שקיבלנו, וכל פעם כשנרצה לתת משקה סיידר חמים לתינוק או לפעוט נחמם למשך עשרים שניות או שלושים, תלוי בעוצמת המיקרוגל, נבדוק את דרגת החום של התה ונגיש בבקבוק או בכוס.

המלצה: אם קצת מקוררים כדאי להכין תה מתיון של היביסקוס וורדים ולשלב מעט מאוד סוכר חום. זה טעים, מתוק ומחמם.

לא ניתן להגיב למאמר זה.