מאת: מור בר, מנהלת אתר "בריאות הציבור"
המצרכים:
להשרות כוס וחצי שעועית בלילה, לבשל למחרת במים עד התרככות ולטחון דק מאוד במעבד, להוסיף שמן קנולה ומעט מלח ולאחסן במקרר.
4-3 כפות ממחית שעועית לבנה או שחורה שטחנו דק במעבד.
8-6 כנפי עוף
עגבניה
1 גזר חתוך לקוביות
1 קישוא חתוך לקוביות
1 בטטה חתוכה לקוביות
1 בצל
2 שיני שום
שמן זית
פפריקה אדומה מתוקה
פלפל שחור גרוס
כורכום
קורט מלח גס
1 כפית שטוחה פטרוזיליה מיובשת בלבד (רצוי לקנות ולהוסיף לכל תבשיל, ערך גבוה של ברזל)
1 כף רסק עגבניות
אופן ההכנה:
נטגן בסיר רחב בצל שלם קצוץ דק, לאחר שהזהיב, נניח מעל את כנפי העוף ונצלה משני הצדדים. נשאיר את הכנפיים לבישול לעוד 15 דקות,מוסיפים מלח ומעט כורכום.
מקפיצים את הכנפיים עם הכורכום ומוסיפים פפריקה. נוסיף את הירקות החתוכים לקוביות ונקפיץ יחדיו לעוד חמש דקות. נוסיף עגבנייה קצוצה דק ונקפיץ לעוד חמש דקות.
מוסיפים מים חמים, לא רותחים עד יותר מחצי גובה הסיר ומוסיפים את השעועית הטחונה,מכניסים לסיר עם כף אחת של רסק עגבניות.
נוסיף את הפטרוזיליה המיובשת ופלפל שחור גרוס. נוסיף מלח, נטעם, נתקן טעמים.
לבשל שעה או עד שהמרק מסמיך ואיבד חלק מהנוזלים.
בתיאבון!