מאת: מערכת "Diet"
מנות: 12 כדורים
קלוריות למנה: 60
מידת הקושי: קל
רכיבים:
520 גרם לקט ירקות קפואים, מבושלים וקצוצים
מלח ופלפל לפי הטעם
2 ביצים טרופות
3 כפות קמח רגיל
שומשום/פירורי לחם
שמן לטיגון
הוראות הכנה:
1.שמים בקערה את הירקות ומתבלים במלח ופלפל.
2.מוסיפים ביצה ומערבבים היטב.
3.מוסיפים קמח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת מעט דביקה.
4.מרטיבים רק מעט את הידיים ויוצרים כדורים. מגלגלים כל כדור בעדינות בפירורי הלחם או השומשום (או בשניהם) – הכדורים מאוד עדינים וקל מאוד לפרק אותם.
5.מטגנים במחבת עד שהכדור כולו משחים וקשה מכל הדפנות, בערך חצי שעה טיגון. (כדור מוכן כאשר אפשר להזיז אותו ולהרימו מבלי שיתפרק).
6.מעבירים לנייר סופג ומגישים פושר.
הצעות הגשה:
ניתן להגיש בליווי מטבל גבינה רזה.
הערות נוספות:
כדי לחסוך בעבודה אפשר להעביר את הירקות הקטנים ישירות לקערת העבודה ולקצוץ רק את הירקות הגדולים על מנת שיהיה קל להכין את הכדורים והירקות לא יהיו עבים מדי.
בתיאבון!