פשטידת גזר וקישואים

מאת: מערכת "Diet"

פשטידת גזר וקישואים כשרה לפסח

פשטידת גזר וקישואים כשרה לפסח

גזר הוא מקור טוב לבטא קרוטן. הוא בעל השפעה על ייצור ויטמין A בגוף, אשר משפיע על ראיה טובה, מערכת חיסון בריאה ועצמות חזקות.
השום הוא מקור לאנטביוטיקה טבעית. הוא יעיל נגד חיידקים ווירוסים שונים ומשמש כמזון פונקציונלי למניעת מחלות.
תוספת של קישואים דלי קלוריות לתזונה שופעת צבע אשר מומלצת ע"י האגודה למניעת סרטן.

המצרכים:
4 גזרים מגורדים דק בפומפיה
4 קישואים לא קלופים מגורדים בפומפיה
2 בצלים קצוצים דק
5 שיני שום כתושות
חצי כוס בצל מטוגן
כפית שטוחה של כמון
חצי כפית כורכום
3 ביצים
3 כפות קמח  (רצוי מקמח מצה)
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת

אופן ההכנה:
סוחטים את הנוזלים של הירקות המגורדים. (אפשר להשתמש בנוזלים לציר מרק אח"כ).
מערבבים את הירקות המגורדים עם שאר החומרים ומכניסים לתבנית הגשה משומנת ומקומחת בקמח.
אופים בחום בינוני של 200 מעלות במשך כ20-30 דקות.
מפזרים את הגבינה המגורדת כמה דקות לפני שמוציאים את הפשטידה מהתנור.

2 תגובות ל“פשטידת גזר וקישואים”

  1. מאת ע:

    מתכונים מעולים! חבל רק שאתה לא כותבים ערך קלורי לגבי כל מנה.

  2. מאת editor:

    שלום!
    אפשר לקבל ערך קלורי דרך המחשבון הקלורי באתר. מזינים את המוצרים השונים במתכון לפי הכמות ומחלקים במספר המנות. למחשבון הקלורי http://bit.ly/dx4uI8
    שבוע טוב שיהיה!