עוגת גבינה דיאטטית

מאת: ד"ר דורית מאיר, דיאטנית קלינית http://www.dorit-meir.com

המצרכים:


4 ביצים בטמפרטורת החדר( להוציא כמה שעות קודם מהמקרר).

2 גביעי גבינה חצי אחוז או 5%.

1 גביע גבינה 5%.

1 יוגורט 3%.

10כפות גדושות סוכר.

3 כפות קורנפלור.

קליפת לימון מגורדת

כף תמצית ווניל.

אופן ההכנה:

להפריד את הביצים: חלבונים וחלמונים, להקציף החלבונים עם 6 כפות סוכר – לקצף קשה.

בקערה נפרדת: גבינות+ חלמונים+ יוגורט+ שארית הסוכר+ קליפת לימון+ קורנפלור- לערבל הכל במערבל עד לקבלת תערובת אחידה.

להכניס בעזרת כף עץ את החלבונים המוקצפים לתערובת השניה ולערבב בעדינות בתנועת קיפול עד לקבלת תערובת אחידה.

לצקת לתוך תבנית אפיה 26 , להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 200 מעלות ולאפות 10 דקות, להוריד את טמפרטורת התנור ל – 180 מעלות ולאפות עד שהעוגה מוכנה: נועצים קיסם בעוגה ובודקים שהוא יוצא יבש.

לאחר שהעוגה מתקררת, לחלק ל-16 מנות. כל העוגה מכילה 1410 קלוריות. כל מנה מכילה 95 קלוריות.

בתאבון !

2 תגובות ל“עוגת גבינה דיאטטית”

  1. מאת שוש פלג:

    שלום רב,
    העוגה בתמונה ניראת חלומית. רק חבל שהיא לא מתאימה למצרכים-למתכון. כי רואים שהעוגה בתמונה עם בסיס כל שהוא, ואילו במתכון/במצרכים לא מוזכר כל חומר לבסיס העוגה.
    חבל.
    יום טוב

  2. מאת editor:

    3 גביעים סה"כ.
    בהצלחה