מאת: מערכת Diet
מנות: 10
קלוריות למנה: כ-200
מידת הקושי: בינוני
רכיבים:
1/3 כוס שקדים טחונים לאבקה
3 כפות קמח מנופה
90 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
1/2 כוס קקאו מנופה
1 כוס סוכר
תבנית אפייה בקוטר 22 ס"מ
1/2 כוס מים
2 חלמונים בטמפ' החדר
1 כף רום
4 חלבונים, בטמפ' החדר
1/4 כפית מלח
לקישוט:
1-2 כפות אבקת סוכר
הוראות הכנה:
1.מחממים תנור ל-190 מעלות.
2.מערבבים בקערה אבקת שקדים וקמח.
3.בסיר קטן ממיסים את השוקולד, הקקאו, 3/4 כוס מהסוכר והמים.
4.מסירים מהאש וטורפים פנימה את החלמונים והרום. מערבבים פנימה את תערובת השקדים.
5.מקציפים את החלבונים עם מלח לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1/4 כוס), ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
6.טורפים רבע מהקצף לתערובת השוקולד ומקפלים פנימה את יתרת הקצף.
7.משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ 20 – 25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
8. מצננים (העוגה צונחת ונסדקת מעט, כמו סופלה).
ובזהירות, מבלי לשבור את שולי העוגה, מעבירים סכין מסביב לעוגה ומשחררים אותה מהתבנית.
9.מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
בתיאבון!
האם אפשר לוותר על סוכר לחולי סכרת?
היי חגית
אפשר בהחלט לוותר על הסוכר. ניתן גם להשתמש בממתיק מלאכותי שמתאים לאפיה. ראי לינק: http://goo.gl/q5yXn. יום טוב!