מנות: 8
קלוריות למנה: 350
מידת הקושי: קל
רכיבים:
1 חבילה ספגטי של 500 גרם מבושלת לפי הוראות היצרן. (ניתן להשיג פסטה מקמח מלא של הרדוף).
8 עגבניות (אפשר אורגני) בשלות מאוד קלופות וקצוצות
7 כפות רסק עגבניות (אפשר אורגני) או 2 קופסאות של קוביות עגבניות מקולפות.
1/2 כוס בזיליקום טרי קצוץ
2 כפות חומץ בלסמי
4 שיני שום כתושות
2 כפות פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפות שמן זית
כפית סוכר חום (להורדת החומציות של העגבניות).
הוראות הכנה לפסטה:
מרוקנים לסיר גדול המכיל מינימום ליטר וחצי מים של מים מורתחים, את שקית הפסטה עם כפית מלח. מנמיכים את האש ומערבבים מפעם לפעם כדי ליצור הפרדה. ממתינים כ – 10 דקות לפסטת אל דנטה (כדאי לטעום). מסננים את הפסטה במסננת במים קרים או פושרים ועוברים להכנת הרוטב.
הוראות הכנה לרוטב:
1.מחממים את השמן, מוסיפים את העגבניות (או קוביות העגבניות) והשום ומביאים לרתיחה.
2.מנמיכים את האש ומוסיפים את רסק העגבניות, הבזיליקום, החומץ ומתבלים לפי הטעם. ממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.
3.יוצקים את הרוטב מעל הספגטי ומערבבים.
הערות נוספות:
ניתן להשתמש בספגטי מקמח מלא.
בתיאבון!