מאת: מערכת Diet
מנות: 6
קלוריות למנה: 176
מידת הקושי: בינוני
רכיבים:
6 עגבניות גדולות ובשרניות, חצויות
3 כפיות שמן זית
6 בצלים ירוקים קצוצים דק
1.5 גבעול סלרי קצוץ דק
180 גרם פטריות חתוכות
1.5 כוס אורז מבושל
מלח, פלפל
4 כפיות ריחן טרי קצוץ או
2 כפיות ריחן יבש
הוראות הכנה:
1. מסירים את הראש מכל עגבניה, מרוקנים את העגבניות מבשרן ושומרים אותו. מסדרים את העגבניות המרוקנות בתבנית אפייה משומנת.
2. מחממים את השמן במחבת קטנה ומאדים בתוכו את הבצל הקצוץ, הסלרי והפטריות במשך 3-4 דקות, עד שהירקות מתרככים.
3. בקערה בינונית מערבבים את האורז המבושל, הירקות המאודים, בשר העגבניות, המלח, הפלפל והריחן.
4. ממלאים את העגבניות במלית האורז ומקשטים בעשבי תיבול לפי הטעם. אופים בתנור בחום בינוני כ-20 דקות עד שהעגבניות מתרככות.
בתיאבון!