מאת: מיה בן אפרים, דיאטנית קלינית ומייסדת Food coaching
מרכיבים:
1 כוס קינואה מבושלת
2 כפות חמוציות מיובשות ממותקות, קצוצות
12 אגוזי מלך קצוצים
גבעול סלרי קצוץ
כף של בצל סגול קצוץ דק
הוראות לבישול קינואה:
כוס קינואה
כוס ורבע מים
מבשלים בסיר קטןכ- 15 שעה על אש נמוכה.
אופן הכנת הקינואה:
מוסיפים לסיר את כוס הקינואה ומערבבים עד שכל הקינואה מכוסה בכוס ורבע מים קרים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור עד שכל המים נספגים, כ-10-12 דקות. משאירים את המכסה סגור לפחות ל-10 דקות, כדי שהאדים יספגו בקינואה. לקרר את הקינואה, אם מתכוונים לנצלה כסלט קר.
אופן ההכנה:
לפני ההגשה יש להוסיף כוסברה, נענע, פטרוזיליה
מעט שמן זית
מעט מיץ לימון
ממש לפני ההגשה:
מוסיפים מלח פלפל גרוס טרי ומלח. אוכלים את התבשיל קר.
בתאבון!