טנז'יה פירות יבשים

פירות יבשים ט"ו בשבט

פירות יבשים ט"ו בשבט

גם המתכון הזה משתתף בתחרות המתכונים של ט"ו בשבט.

רוצים להשתתף גם?

כנסו לדף שלנו בפייסבוק, פרסמו את המתכונים שלכם, בקשו מהחברים לעשות 'אהבתי' ואולי תוכלו לזכות בפרס מפנק!

כל הפרטים בדף הפייסבוק.
למעבר לדף, לחצו כאן

מאת: הגולשת הדר בוגנים

אמי המרוקאית מכינה את המנה המדהימה הזאת כל שנה בט"ו בשבט. זה לא רק טעים ובריא, הטאג'ין (סיר חרס מרוקאי מסורתי) שעובר במשפחה שלי כבר מספר דורות ובו מגישים את המנה, מאיים לגנוב את ההצגה בכל פעם מחדש.

אז הנה הוא טנז'יה פירות יבשים של האמא המרוקאית שלי:

המרכיבים:

2 בצלים גדולים
2 כוסות פירות יבשים (משמשים, שזיפים שחורים, צימוקים ותאנים חתוכות לרבעים)
2 כוסות גזר גמדי
חצי כוס מים רותחים
2 כפות שמן זית או קנולה

תבלינים:
רבע כפית ציפורן (לא הכרחי)
מעט ג'ינג'ר קצוץ (לא הכרחי)
כפית קינמון
2 כפות קוניאק
קורט מלח
כפית אבקת מרק עוף

לקישוט:
אגוזים ושקדים

אופן ההכנה:
משרים את הפירות היבשים במים פושרים כ- 10 דקות.
בינתיים מטגנים את הבצלים במחבת גדולה.
כאשר הבצלים מזהיבים מוסיפים אליהם את הגזר הגמדי.
מוסיפים את התבלינים: הקינמון, הציפורן והג'ינג'ר למחבת.
מערבבים ומבשלים כ- 10 דק'.
מסננים את הפירות היבשים מהמים ומוסיפים למחבת.
מערבבים בקערית נפרדת – חצי כוס מים רותחים, קוניאק, מלח, סוכר חום ואבקת מרק עוף.
יוצקים את המים עם התבלינים למחבת.
מבשלים על אש נמוכה כ- 15 דקות.
מגישים עם אורז או קוסקוס ומפזרים מעל את האגוזים והשקדים (ניתן לקלות אותם מעט במחבת)

בתיאבון וחג שמח!

תגובה אחת ל“טנז'יה פירות יבשים”

  1. מאת editor:

    חגית שלום,
    כדי להשתתף בתחרות, עליך ללחוץ על אהבתי/like בדף של דיאט בפייסבוק ואז תוכלי לפרסם את המתכון על הקיר
    זה הקישור לדף:
    בהצלחה