מאת: ענת גרין, קונדיטורית לאפייה אורגנית ושופטת בתחרות המתכונים לטו' בשבט
המרכיבים:
100 גרם אגוזי לוז שלמים
100 גרם שקדים שלמים
100 גרם משמשים פרוסים
100 גרם תאנים פרוסות
600 גרם קמח כוסמין מלא אורגני (או קמח רגיל)
300 גרם סוכר קנים (גם סוכר רגיל הולך)
5 גרם אבקת אפייה
5 ביצים חופשיות אורגניות (אפשר גם רגילות)
3 חלמונים
אופן ההכנה:
מניחים במיקסר את הקמח, הסוכר ואבקת האפייה בערבוב קל. מוסיפים את הביצים והחלמונים, מערבבים ומוסיפים תערובת שקדים ואגוזים משמש ותאנה. מוציאים את הבצק שנוצר ומעבדים אותו ביד.
לאחר העיבוד מכינים כ – 4 נקניקים של 150 גרם.
האפיה תתבצע בשני שלבים:
1. חצי אפיה בתנור ביתי בטמפ' של 170 מעלות (שלא יהיה רך מידי אך גם לא קשה ממש מבחוץ), שהבפנים ייאפה. מצננים קמעה.
2. חותכים דק את הנקניקים כשכל פקוסה תהיה בעובי של 1 – 2 ס"מ. מסדרים על נייר אפייה, ומכניסים לתנור להשחמה באותה טמפ' עד להשחמה.
רוצים גם אתם להשתתף בתחרות המתכונים לט"ו בשבט?
אפשר גם לדרג את הגולשים הבשלנים, לקבל מתכון מענייין ולפרגן..
חג שמח ובריא!