מאת: הגולשת זהבה קורנברג מנס ציונה, שהיא גם דיאטנית קלינית.
מרכיבים:
6 כרעיים של עוף (להפריד בין השוקיים לירכיים) – להניח בתבנית אפיה.
לרוטב:
2 כוסות מים
5 כפות רוטב סויה סיני (אוסם)
5 כפות קטשופ
5 כפות סוכר
5 כפות חומץ
5 שיני שום כתושים
2 כפות אבקת מרק עוף
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
אופן ההכנה:
לבשל בסיר קטן את כל המרכיבים של הרוטב עד לרתיחה, לבחוש היטב, להמשיך לבשל עוד כ-2 דקות. לשפוך את הרוטב על חלקי העוף שבתבנית.
לפזר בתוך הרוטב בין חלקי העוף:
5 שזיפים יבשים
5 משמשים יבשים
5 תאנים יבשים
חופן צימוקים
לכסות את התבנית בנייר כסף. לאפות בחום של 170 מעלות כ- 3/4 שעה. להסיר את נייר הכסף, להפוך את העוף. להמשיך לאפות עדו 3/4 שעה ללא כיסוי, ולהפוך כל רבע שעה את חלקי העוף . התבשיל מוכן כאשר העוף מושחם יפה משני צידיו.
צורת הגשה: להגיש עם אורז לבן, או קוסקוס , או פתיתים אפויים שעליהם אפשר לפזר שקדים פרוסים.
בתיאבון !!!!
אכלתי את העוף במתכון הזה מספר פעמים. הוא מעולה. אחרי שאוכלים רבע עוף, יש רצון לאכול עוד. טעמו של התבשיל מוסיף להישאר עוד זמן רב לאחר שאכלת אותו. ההכנה לא קשה, והתוצאה – מעולה.
ממליצה מאד!
המתכון נפלא, המתוק עם החמוץ והשום יוצרים טעם מיוחד וכמובן שהפירות היבשים נותנים את הצבע המעורר תיאבון של העוף.בתיאבון תהנו – אני נהניתי.
האם אפשר להשתמש ברוטב לבשר טלה?
מתכון מנצח.יש יתרון לכך שלא צריך להוסיף גם מלח.האם יצא מוצלח גם בסיר וכמה מים להוסיף?