מאת: הגולשת ליאת לביא, מתכון באדיבות אהרון בנאקוט
רכיבים:
3 ביצים
1כוס חלב
1 כוס קמח תופח
אבקת סוכר וניל
אופן ההכנה:
מערבבים הכל ביחד, עדיף במערבל להשגת מירקם אחיד. שמים מעט שמן במחבת ומוסיפים מעט מהבלילה בכל פעם. טיגון מהיר ומוציאים.
מילוי: במתכון זה יהיו שלושה מילויים ואפשר להמציא עוד, כראות עיניכם:
1. מילוי גבינה משודרגת:
רכיבים:
1 גבינה 9%
1 כף סוכר/דבש צימוקים מעט קינמון מערבבים הכל ביחד והרי לכם מילוי מעניין וטעים
2. שמנת מתוקה:
רכיבים:
1 שמנת מתוקה
2 אבקת סוכר וניל מערבבים השמנת במיקסר וכאשר מתחיל להתקשות מוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים לערבב. כך נוצרת אט אט הקצפת המתוקה הנפלאה. איך נדע שהיא מוכנה? כאשר הופכים את הקערה והיא אינה נופלת, זהו הסימן לו חיכיתם.
3. תותים, קצפת ופקאן סיני
רכיבים:
50-100 גרם פקאנים סיניים 1 ק"ג תותים. התותים ישמשו אותנו הן כמילוי נוזלי בטעם משגע והן כשהם חתוכים לרבעים ומוגשים כמילוי בצורתם המוצקה.
למילוי הנוזלי: חצי מהכמות, אילו היותר רכים, חותכים לרבעים ומכניסים לסיר. מוסיפים סוכר לפי הטעם, שיהיה מתוק ומעט אלכוהול- ברנדי או רום. אפשר גם מי ורדים.
למילוי המוצק: חצי מהכמות חותכים לרבעים. גם להם אפשר להוסיף מעט אלכוהול או מי ורדים. מועכים את הפקאנים הסיניים לחתיכות קטנות ומוסיפים אותם לתותים החתוכים. כשהכל מוכן, אפשר לגשת לשולחן, לשים כל מילוי בקערה נפרדת ואת הבלינצ\'סים בצלחות שלכם.
צורת הגשה: עתה נותר רק לבחור באיזה צורה אני רוצה את הבלינצ'ס שלי- מקופל, פרוש, איזה מילוי לשים קודם, פשוט תאווה לחיך.
בסימן ט"ו בשבט, אתם יכולים לבחור מילויים נוספים מפירות יבשים או להוסיף לתותים למשל אננס או אגוזי מלך במקום הפקאנים הסיניים.
בתיאבון! ספרו לי איך יצא!
אני מאד אהבתי את המתכון
השילוב של גבינה עם קצפת ותותים..ממממ…פשוט מעדן
הייתי מאד רוצה לטעום, תענוג לחיך
מי שהביא את המתכון הזה הוא מוכשר בטירוף
לא ייאמן, מקום ראשון מובטח!!!
המתכון ממש טעים.
ניסיתי ונהנתי
קבלי ח"ח!!!
שלום המתכון נראה קליל וטעים… אני אנסה כל פעם מילוי אחד… וואו השנה יהנו אצלנו בט"ו בשבט משלל בלינצ'סים במילויים שונים (אני גם אמציא עוד 2 מילויים משלי, סך הכל יהיו 5 מילויים לבחירה, ממש יעשיר את הסעודה השנה). תודה (:
תודה רבה על הפרגון. אמרתי לכם- מתכון סוף:)
ט\"ו בשבט שמח!
Way to go on this essay, heelpd a ton.