גם מתכון זה של הגולש אלעד חסיד, משתתף בתחרות מתכוני טו בשבט 2011
רוצים להשתתף גם? פרסמו את המתכון שלכם בדף הפייסבוק שלנו ואולי תזכו בפרס
מאת: אלעד חסיד
המרכיבים:
אופן ההכנה:
שמים בסיר את השום, הג'ינג'ר והסוכר החום ומערבבים בהתמדה על אש נמוכה עד שנוצר קרמל, הנוזלים שמפרישים השום והג'ינג'ר מונעים מהסוכר להישרף אך צריך להשגיח עליו. מוסיפים את רוטב הסויה ופלפל הצ'ילי (מי שלא אוהב חריף מוזמן לוותר עליו…) ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את הפירות (תמרים, שזיפים, צימוקים ומשמשים) מערבבים מדי פעם עד שגובה הרוטב ירד בשליש. מקררים.
מורחים את הרוטב על דג עסיסי (סלמון לדוגמא…), נתחי עוף לתנור, פרגיות, קדירת בקר וכו'…
5 דק' לפני סוף האפיה או הבישול מוסיפים את הפקאן, הקשיו והשומשום.
רוצים לפרסם מתכון שלכם? הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו, כאן.