מאת: מערכת "Diet".
מנות: 2
קלוריות למנה:271
דרגת קושי: בינוני
רכיבים:
125X2 גרם פרוסות סלמון
25 גרם פטריות טריות קצוצות דק
1/4 פלפל אדום, קצוץ דק
1/2 בצל קטן, קצוץ דק
75 מ"ל מרק רצוי ירקות או דג
1/2 כף רסק עגבניות
תרסיס שמן
1/2 כפית לימונית קצוצה דק
1/2 כפית זנגוויל טרי קלוף וקצוץ דק
1/2 כף כוסברה טריה קצוצה
1/4 כפית תערובת תבלינים תאילנדית או סינית
1 כף רוטב סויה
מלח ופלפל שחור טרי טחון
עלי כוסברה לקישוט
הוראות הכנה:
1. מרססים מחבת טפלון בתרסיס שמן, מחממים ומאדים את הבצל למשך 2 דקות. מוסיפים את הלימונית והזנגוויל, מערבבים ומוסיפים את הפטריות, הפלפל האדום והתבלינים. מערבבים בשנית ומאדים על אש נמוכה במשך דקה.
2. מסירים מהאש. מוסיפים את רסק העגבניות והכוסברה הקצוצה. משאירים להתקרר.
3. חוצים כל סטייק דג לרוחב, משאירים צד אחד מחובר. מורחים באמצע את הרוטב המוכן.
4. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) , מניחים את הדג בתבנית חסינת חום ויוצקים מלמעלה את רוטב הסויה והמרק. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור. מכסים בנייר אפיה או אלומיניום. אופים כ-25 דקות. מגישים חם מקושט בכוסברה טרייה.
בתיאבון!