טיפים לשמור על הגזרה כשנופשים בחו"ל:

פילה ברבוניה בבמיה וארטישוק

קטגוריה ראשית > מתכונים > בשר, עוף ודגים

מאת: מערכת Diet

מנות: 2
קלוריות למנה: 408
מידת הקושי: בינוני

אחד הרכיבים: ארטישוק טרי (צולם ע"י NoiseCollusion)

אחד הרכיבים: ארטישוק טרי (צולם ע"י NoiseCollusion)

רכיבים:
100X4 גרם דג ברבוניה גדולים מנוקים מעצמות
200 גרם במיה בלדי קטנה
2 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות
3 ארטישוקים טריים (או קפואים)
1/4 ליטר נוזל ירקות
3 שיני שום
1/2 בצל קטן חתוך לקוביות קטנות
2 בצלי שאלוט
מעט כוסברה טרייה קצוצה
2 כפות שמן זית
2 כפות שמן מאיכות טובה
2 כפות יין לבן יבש
מיץ מחצי לימון טרי
1/2 גבעול קורנית
פלפל לבן גרוס טרי
מלח, פלפל
שמן סויה לטיגון

הוראות הכנה:
1. מתבלים את פילה הברבוניה במלח, פלפל, קורנית ושמן זית ושומרים במקרר ( ניתן להכין מספר שעות מראש).
2. מנקים את הארטישוק ומשרים במי לימון בתוך סיר (רצוי נירוסטה) כדי שלא ישחיר.
3. מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים קלות את בצלי השאלוט מבלי לקבל צבע. מוסיפים 2 שיני שום שלמות, ארטישוק חתוך גס וקורנית. מתבלים במלח ופלפל ומאדים במשך 4-5 דקות. מוסיפים את היין הלבן ומרכזים. מוסיפים לאחר מכן את נוזל הירקות ומבשלים עד שהארטישוק מתרכך.
4. מוציאים את הקורנית, מסננים ומעבירים לבלנדר( את הנוזל שומרים) מעבדים את הרוטב למרקם אחיד, מוסיפים מעט מיץ לימון, מלח ופלפל ומנוזל הבישול לפי הצורך. מסננים במסננת דקה ושומרים במקום חם. אפשר להוסיף מעט שמן זית.
5. מנקים את הבמיה מבלי לפגוע בראש. שוטפים, מייבשים ומטגנים בשמן עמוק לטיגון קצר מבלי שהבמיה תאבד מצבעה הירוק. מוציאים ומניחים בצד.
6. מוסיפים למחבת מעט שמן זית, בצל, 1 שן שום קצוצה דק ומטגנים לצבע זהוב. מוסיפים את הבמיה המטוגנת וקוביות העגבניות ומבשלים במשך 2-3 דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור ולבסוף מוסיפים את הכוסברה הקצוצה. שומרים במקום חם.
7. על מחבת טפלון מטגנים את הדג, תחילה על הצד של העור, מבלי לבשל אותו עד הסוף ומסיימים בצלייה התנור חם מאוד כ- 2 -3 דקות
8.בצלחת עמוקה גדולה מניחים את הבמיה במרכז, מעל מניחים את הדג (2 יחידות למנה) בוזקים את רוטב הארטישוק מסביב ומעט שמן זית באיכות טובה ומקשטים בעשבי תיבול.

בתיאבון!

לא ניתן להגיב למאמר זה.