מאת: מערכת Diet
מנות: 4
קלוריות למנה: 325
מידת הקושי: בינוני
רכיבים:
350 גרם בשר בקר רזה (כתף, צוואר) טחון לקציצות
1/2 1 פרוסות לחם לבן שרויות במים וסחוטות
1/2 ביצה טרופה
1/2 בצל קצוץ
1/2 1 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור אבקת שום ופפריקה לפי הטעם
1 ביצה קשה קלופה
20 גרם פירורי לחם
הוראות הכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. שמים במעבד מזון מצויד בלהב הפלדה את הלחם הסחוט, הביצה, הבצל, הפטרוזיליה והתבלינים, ומעבדים לעיסה חלקה.
3. מוסיפים את הבשר ומעבדים שוב לתערובת אחידה.
4. מעבירים את התערובת לקרש חיתוך ומעצבים לצורת כיכר. צרים גומה בבשר, מניחים בה את הביצה הקשה ומכסים בשכבת בשר.
5. מגלגלים את הכיכר בפירורי הלחם ומניחים בתבנית אפייה עם מעט מים. אופים כשעה וחצי ומדי פעם יוצקים על הקציצה מהנוזלים שהצטברו בתבנית או מעט מים חמים. מגישים חם או קר.
בתיאבון!