כדורי בשר עם ארטישוק ופטריות

מאת: מערכת "Diet".

מתכון נפלא לכל ארוחה. הבשר האדום עשיר בברזל, אך גם בשומן. לכן כדאי לבחור נתח בשר אדום כמו כתף ולשלב את מחצית הכמות במתכון בבשר הודו (דל בשומן). תוספת הארטישוק נותנת שוק לכולסטרול ולשומנים בדם. הוא מוריד את כמותם ושומר על הכבד. הארטישוק ידוע כצמח מרפא לניקוי הגוף מרעלים.

כדורי בשר עם ארטישוק ופטריות

כדורי בשר עם ארטישוק ופטריות

המצרכים:
8 לביבות ארטישוק קפואים
כפית מלח
1/2 ק"ג בשר טחון
1/2 ק"ג הודו טחון
בצל אחד קצוץ
2 ביצים
1/4 חבילת פטרוזליה קצוצה
כף אחת של אבקת מרק עוף.
פלפל שחור
קורט פפריקה מתוקה, קורט כורכום,קורט כמון

לרוטב:
1/3 כוס שמן
2 בצלים קצוצים
קופסת שימורים של פטריות משומרות או טריות
4 שיני שום פרוסות
1/2 חבילת כוסברה קצוצה
1/2 לימון קלוף ופרוס
קורט כמון, כורכום
1/4 כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר ומניחים את תחתיות הארטישוק במים עם קצת מלח. כשהם צפים, מוציאים אותם, מסננים וחותכים לרבעים.
בקערה נפרדת מערבבים את החומרים לכדורי הבשר. עושים כדורים קטנים בגודל של פלאפל ומניחים בצד.

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל עד שהוא מזהיב, מוסיפים את הפטריות, השום, הכוסברה, אבקת המרק והתבלינים.
מכסים ומערבבים את הכל במים עד לכיסוי מלא ומרתיחים. מכניסים את כדורי הבשר לסיר עם הרוטב.
מרתיחים את הכדורי בשר והרוטב במשך 10 דקות על אש גבוהה, מנמיכים ומוסיפים את הארטישוק החתוך. מבשלים כ -שעה על אש קטנה.

למי שיש עוד קצת זמן: לוקחים את התבשיל ומעבירים אותו לרבע שעה של אפיה נוספת בתנור (מעשיר את הטעם).

תגובה אחת ל“כדורי בשר עם ארטישוק ופטריות”

  1. מאת יפעת:

    יצא מעדן, כל המשפחה אכלה והתענגה על הטעם!
    תודה על המתכון המושלם הזה