לפתן פירות יבשים

מאמרים נבחרים > קטגוריה ראשית > מתכונים > מתכוני חגים > מתכונים לט"ו בשבט

מצרכים:
500 גר' תערובת פירות יבשים – צימוקים, שזיפים, משמשים
1 בקבוק תירוש (מיץ ענבים ללא אלכוהול)
1 מקל קינמון
3 כפות מיץ לימון
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 תפוחי סמיט קלופים ומגולעים חתוכים לשמיניות
2 אגסים קלופים ומגולעים חתוכים לשמיניות
מים לפי הצורך

אופן ההכנה:
1)מניחים את הפירות היבשים בקערה גדולה ומכסים במים חמים, מניחים לספיגת המים לשעה, מסננים מהמים.
2)יוצקים את התירוש לסיר גדול ומחממים, מוסיפים את הסוכר, הקינמון, תמצית הוניל ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הפירות הטריים וממשיכים לבשל ברתיחה קלה עד להתרככות קלה של הפירות.
3)מוציאים את מקל הקינמון ומוסיפים את הפירות היבשים, מוסיפים מים אם יש צורך לכיסוי הפירות.
4)מחממים עד לרתיחה ומסירים מהאש, מניחים לספיגת טעמים עד לצינון.
5)שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.

תגובה אחת ל“לפתן פירות יבשים”

  1. מאת אורנה:

    יש לי בטובשבט יום הולדת ,ואני בת 60 שנים,והמתכון ליפתן פירות מאוד טעים.