כיצד להתמיד בדיאטה?:

הסלטים שיעזרו לך לשמור על הגזרה

קטגוריה ראשית > תזונה נכונה > אבות המזון, ירקות ופירות > קונים בריא > אוכל בריא > קטגוריה ראשית > טיפים > טיפים אקראיים > מאמרים נבחרים > מפת האתר > מושגים דיאט > קטגוריה ראשית > תזונה נכונה

אילו רטבים משדרגים את הסלט ושומרים על הגזרה שלך?

 הרבה אנשים בימינו הופכים להיות מודעים לבריאות שלהם. רבים מעדיפים להכין את האוכל שלהם בעצמם, כדי להבטיח שהם אכן אוכלים רק מזון בריא. אבל הם לא באמת יכולים לדעת אילו חומרים נמצאים במזונות המסחריים.

יחד עם זאת, רבות מאיתנו עסוקות בעבודה שלנו ובחיי המשפחה. ובדרך כלל קל לנו יותר לקנות למשל רוטב מוכן, מאשר להתחיל לטרוח ולהכין אותו במטבח. עם זאת, אפשר היום למצוא באינטרנט מתכונים מהירים שמאפשרים להכין מנה טרייה וטעימה בעשר דקות בלבד.

דנה רובין                                                                                                                                         

FreeDigitalPhotos.net

FreeDigitalPhotos.net

גם את יכולה לאמץ כמה טיפים כיצד להכין מנה קלה ומהירה הרבה יותר. הטיפ הראשון הוא להשתמש בכל המוצרים הנוחים האפשריים שעומדים לרשותך. זו יכולה להיות שקית מוקפאת של ירקות מעורבים, רוטב לפסטה ועוד. אם דואגים מראש שמרכיבים האלה יהיו בבית, אפשר בקלות להכין ארוחה כשמגיעים הביתה לאחר העבודה.

סלט ירקות הוא בהחלט אחת המנות המרעננות והטעימות ביותר. למרות שהכנת הסלט אינה דורשת הרבה זמן והרבה מאמץ, הטעם של הסלטים הוא בדרך כלל נהדר.

אם את בוחרת בסלט הירקות גם כדי לצרוך מזון בריאותי וגם כדי לשמור על הגזרה, את בוודאי מחפשת לתבל אותו ברוטב שאינו עשיר בשומנים או בסוכרים, רוטב שיהיה בריאותי ממש כמו הירקות.

לרוע המזל, רוב הרטבים הטעימים מכילים שמן או מיונז ולכן הם עתירי קלוריות ושומן. אבל, כשאת מכינה את הסלט בעצמך, את יכולה לשלוט גם בסוג הרוטב וגם בכמויות שלו. למשל, תוכלי לבחור במיונז הלמס שמכיל הרבה פחות קלוריות מהמיונז הרגיל, ולהיזהר בכמות המלח שאת מוסיפה לסלט.

מומלץ לבחור במרכיבים לרוטב הסלט שיכילו כמה שפחות סוכר, מלח, שומנים וקלוריות ויאפשרו לך לאכול בריא ולשמור על הגזרה שלך. למשל, תיבול הסלט במעט שמן שומשום שהטעם שלו דומיננטי מאוד ישפר את הסלט, וכך גם חומץ בלסמי שטעמו יותר מיוחד מזה של הלימון.

כשעומדים לרכוש מצרכי מזון אפשר לתכנן מראש מתכונים שכוללים רק מעט מצרכים. מתכונים אלה קלים יותר להכנה. אפשר גם להשתמש בשאריות במקום לרכוש עוד מזון בסופר, ובכך לחסוך זמן וכסף. אגב, אין הכרח לעקוב במדויק אחר הוראות המתכון, אפשר תמיד לסטות ממנו ולהשתמש במה שיש במקרר.

כאמור, סלטים הם בדרך כלל קלים מאוד להכנה ובנוסף הם גם בריאים. רובם עשויים מירקות ופירות. אפשר להוסיף לסלט רוטב מתובל מוכן, כמו רוטב דל קלוריות של הלמנס, או להכין את הרוטב לבד לפי הטעם שלך. הסלט יכול לשמש גם כמנה ראשונה וגם כמנה העיקרית.

סלט כמנה ראשונה: ירקות ירוקים כמו עלים שונים, חסה, מלפפון וכרוב משולבים יחד עם פטריות, גזר, פלפלים, בצל, סלרי, עגבניות וצנוניות ומעליהם רוטב ווינגרט שמכינים בבית, או רוטב דל קלוריות מוכן בבקבוק, והרי מנה מזינה ובריאותית שגם אינם מוסיפה למשקל הגוף.

סלט כמנה עיקרית: סוג אחר של סלט שיכול לשמש כמנה עיקרית הוא סלט שמוסיפים לו חתיכות עוף. הסוג הנפוץ ביותר של סלט זה הוא סלט הקיסר. זוהי מנה בריאה מאוד שמהווה ארוחה שלמה.

לא ניתן להגיב למאמר זה.