כמעט מבין כל הפשטידות, נחשבת פשטידת פטריות למיוחדת ואנינת טעם מחד, ומאידך – קלה מאוד להכנה. הגרסה הבסיסית של פשטידת פטריות מתאימה מאוד לארוחת ערב קלה או לאירוח זריז, ומאידך – אפשר בהחלט לשדרג את הגרסה הבסיסית המוכרת, להוסיף בסיס פאי ותוספות מיוחדות, ולהפוך את הפשטידה הפשוטה למוקד של כל אירוח. הפעם נציג בפניכם שתי גרסאות לפשטידה המוכרת – פשטידת פטריות דיאטטית שאינה מעמתת את טועמיה עם ייסורי מצפון והשנייה – פשטידת פטריות לאירוח שהכנתה מורכבת יותר, אולם משתלמת מאוד.
פשטידת פטריות דיאטטית
החומרים הדרושים:
2 סלסילות פטריות שמפיניון חתוכות או לחילופין –2 קופסאות פטריות שמפיניון משומרות
2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות
3 ביצים טרופות
1 כף אבקת מרק פטריות
1 גבינה לבנה 5%
1 קוטג' 5%
מלח, פלפל, מעט שמן לטיגון.
אופן ההכנה:
פשטידת פטריות לאירוח (עם תחתית פאי אפויה)
פשטידה זו דורשת מעט יותר זמן הכנה וסבלנות, אולם ההשקעה משתלמת יותר מתמיד.
חומרים להכנת הבצק:
¼ 1 כוסות קמח תופח
½ קופסת שמנת חמוצה
50 גר' מרגרינה רכה (יש להוציא אותה מהמקרר כחצי שעה לפני תחילת העבודה).
חומרים להכנת המלית:
2 סלסילות פטריות שמפיניון טריות חתוכות
3 בצלים
1 כף אבקת מרק פטריות
30 גר' חמאה
½ כוס שמנת מתוקה
3 ביצים
50 גר' גבינה צהובה מגוררת.
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
תוספות ושדרוגים
אנחנו מקווים שיצאה לכם פשטידת פטריות טעימה במיוחד!
יונתן נווה