מאת: ד"ר דורית מאיר http://www.dorit-meir.com
1. חביתה ירוקה
טורפים ביצה, להוסיף 4 כפות פטרוזיליה קצוצה, 2 כפות בצל ירק קצוץ, מלח, פלפל, מטגנים בכפית שמן.
2. חביתה ספרדית
לחתוך לקוביות: חצי בצל, חצי עגבניה, חצי גמבה, מטגנים בכפית שמן, לטרוף ביצה ולהוסיף למחבת, מלח, פלפל.
3. שקשוקה עגבניות
לחתוך לקוביות ולטגן קלות בכפית שמן: 1 בצל, עגבניה, גמבה, להוסיף כף קטשופ רגיל או רסק עגבניות,כף קטשופ חריף וביצה. לבשל עד שהחלבון מתקשה.
4. אומלט פטריות.
מאדים בכפית שמן בצל בינוני קצוץ, מוסיפים 6 פטריות חתוכות או חצי קופסת פטריות . טורפים ביצה ומוסיפים למחבת, תבלינים: פלפל, מלח.
5. אומלט גבינה מלוחה.
מחממים כפית שמן, ביצה טרופה עם 1-2 כפות גבינה מלוחה 5% מפוררת,כף בצל ירוק, תבלינים.
6. אומלט איטלקי- עם פסטרמה ורצועות גמבה.
פורסים 2 פרוסות פסטרמה לרצועות דקות עם חצי גמבה אדום פרוס לרצועות, מטגנים בכפית שמן, מוסיפים ביצה טרופה, מלח ופלפל.
7. אומלט קישואים ונבטים.
מחממים כפית שמן זית, מאדים קישוא 1-2 מגורד, חופן נבטים, מוסיפים ביצה טרופה, מלח ופלפל.
8. אומלט תרד עם גבינה צהובה.
מחממים כפית שמן, מאדים חצי כוס תרד טחון( סנפרוסט) מערבבים ביצה טרופה עם פרוסת גבינה צהובה לייט פרוסה לרצועות דקות ומוסיפים למחבת.
9. אומלט עם גבינה לבנה ובצל ירוק.
לערבב ביצה טרופה עם כף גבינה לבנה, ו- 2 כפות בצל קצוץ, להוסיף מלח ופלפל ולטגן בכפית שמן.
בתיאבון!