מאת: ד"ר דורית מאיר, דיאטנית קלינית http://www.dorit-meir.com
4 ביצים בטמפרטורת החדר( להוציא כמה שעות קודם מהמקרר).
2 גביעי גבינה חצי אחוז או 5%.
1 גביע גבינה 5%.
1 יוגורט 3%.
10כפות גדושות סוכר.
3 כפות קורנפלור.
קליפת לימון מגורדת
כף תמצית ווניל.
להפריד את הביצים: חלבונים וחלמונים, להקציף החלבונים עם 6 כפות סוכר – לקצף קשה.
בקערה נפרדת: גבינות+ חלמונים+ יוגורט+ שארית הסוכר+ קליפת לימון+ קורנפלור- לערבל הכל במערבל עד לקבלת תערובת אחידה.
להכניס בעזרת כף עץ את החלבונים המוקצפים לתערובת השניה ולערבב בעדינות בתנועת קיפול עד לקבלת תערובת אחידה.
לצקת לתוך תבנית אפיה 26 , להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 200 מעלות ולאפות 10 דקות, להוריד את טמפרטורת התנור ל – 180 מעלות ולאפות עד שהעוגה מוכנה: נועצים קיסם בעוגה ובודקים שהוא יוצא יבש.
לאחר שהעוגה מתקררת, לחלק ל-16 מנות. כל העוגה מכילה 1410 קלוריות. כל מנה מכילה 95 קלוריות.
בתאבון !
שלום רב,
העוגה בתמונה ניראת חלומית. רק חבל שהיא לא מתאימה למצרכים-למתכון. כי רואים שהעוגה בתמונה עם בסיס כל שהוא, ואילו במתכון/במצרכים לא מוזכר כל חומר לבסיס העוגה.
חבל.
יום טוב
3 גביעים סה"כ.
בהצלחה