עונת המרקים בפתח, יחד עם צניחת הטמפרטורות, עולה השאלה החשובה מכולן- איזה מרק נאכל היום? אם ברצונכם לאכול מרק טעים, שיהיה בריא ומשביע, אך גם פשוט להכנה- נסו את המתכון הבא.
מבט לתוך האפונה
האפונה מכילה בתוכה סיבים תזונתיים, חלבון, ויטמינים ומינרלים רבים. מחקרים גילו כי צריכה יומית של כ-כוס אחת של אפונה יחד עם קטניות אחרות, עלולה להפחית את הסיכון לחלות בסרטן הבטן. בנוסף לכך, באפונה ישנם נוגדי חמצון וחומרים אנטי דלקתיים שעוזרים למנוע התפתחות דלקת בגוף. מכאן, שצריכת אפונה טובה לגופינו.
מרכיבים ל- 3 מנות:
1.5 כוסות אפונה ירוקה יבשה
1 בצל קצוץ דק
2 גזרים גדולים או 3 קטנים
אבקת מרק עוף
10 כוסות מים רותחים
אופן הכנה:
1. לאחר קיצוץ הבצל יש לטגנו בשמן, עד שצבעו מזהיב.
2. לגרד את הגזרים בפומפייה.
3. להוסיף את האפונה והגזר לסיר עם הבצל, לערבב היטב.
4. להוסיף את המים הרותחים ו-3 כפות אבקת מרק עוף.
5. לסגור את הסיר ולבשל כשעה (מומלץ לבחוש מידי פעם כדי שלא ידבק בתחתית), על אש קטנה.
הערות:
- ניתן לטחון את המרק במעבד מזון לקבלת מרקם סמיך יותר.
- אם רוצים כמות גדולה יותר, יש להוסיף עוד חצי כוס, עד כוס אפונה וכמובן מים בהתאם.
- ניתן להוסיף למרק עדשים מכל הצבעים, לפי הטעם.
בתיאבון!