דרגת קושי: קל
זמן בישול: 50 דקות
מספר מנות: 8
עלות: בינונית
מרכיבים:
1 שן שום
2 גזרים בינוניים-גדולים חתוכים לקוביות
150 גרם כרובית חתוכה לפרחים קטנים
1 בצל גדול
200 גרם שעועית לבנה (שהושרתה 12 שעות והורתחה כ-5 פעמים)
2 תפוחי אדמה בגודל בינוני חתוכים לקוביות
200 גרם אפונה יבשה
300 גרם עגבניות חתוכות לקוביות
2 גבעולי סלרי חתוך לקוביות
200 גרם דלעת חתוכה לקוביות
2 קישואים חתוכים לקוביות
150 גרם כרישה
רבע חבילת עלי בזיליקום
רבע חבילת עלי פטרוזיליה
מלח ופלפל לפי הטעם
מים
שמן
2 פרוסות גבינת פרמז'ן
אופן הכנה:
1. להכין את הירקות: לשטוף היטב ולקלף את הירקות. קישואים, תפוחי אדמה ודלעת לחתוך לקוביות ואת הכרובית והכרישה לחתוך לרצועות.
2. לקצוץ דק גזר, סלרי, שום ובצל, לטגן אותם במחבת גדולה עם שמן זית כתית מעולה ולהמתין שיתרככו.
3. לשים את הירקות החתוכים, את הירקות שטיגנו בשמן זית (שלב 2) ואת כל שאר הירקות המוכנים (שעועית, אפונה, עגבניה וכו'). בסיר. לכסות את כל הירקות במים ולהביא לרתיחה.
4. לאחר שהמרק מתחמם קצת יש להוסיף 2 פרוסות גבינת פרמז'ן וקצת מלח לפי הטעם (ניתן לעום את המים).
5. לכסות את המרק ולתת לו להתבשל במשך 50 דקות.
6. לבסוף מוסיפים פטרוזיליה ובזיליקום קצוצים, קמצוץ שמן זית לתיבול ופלפל שחור לפי הטעם ומגישים בקערת מרק, לצד פרוסת לחם ובתיאבון!
מומלץ למרוח על פרוסת בגט קצת שמן זית ושום ולשים בטוסטר.