המתכון מהמטבח של אמא שלי
חומרים :
לקציצות : (לטחון את הכל ביחד)
חצי קילו פילה נסיכת הנילוס (נקי מעצמות)
חצי קילו דג בקלה (נקי מעצמות )
1 בצל גדול
3 שיני שום
חצי חבילת פיטרוזיליה
חצי חבילת כוסברה
2 פרוסות לחם רטובות
טוחנים את כל החומרים יחד מעבירים לקערה ומתבלים ב :
1 כפית מלח
רבע כפית פלפל לבן
מעט אגוז מוסקט
2 כפות שמן
קורט כמון
חצי כף פפריקה מתוקה
לרוטב :
2 כוס זיתים מגולענים
6 עגבניות אדומות ורכות
8 שיני שום
רבע כוס שמן (לא שמן זית)
5-6 פלפלים יבשים
2 כפות רסק עגבניות
1 פלפל חריף
2 כוסות מים
כמון , מלח
כוסברה
אופן ההכנה :
מחממים שמן בסיר , מטגנים קלות את השום ואז מוסיפים את העגבניות (כדאי לחתוך אותם לקוביות קטנות) ומטגנים עד לריכוך.
מוסיפים את הפפריקה ורסק העגבניות , מערבבים עד שהנוזלים מתאדים .
מוסיפים כוס מים ואת הפלפל פרוס לאורך , מוסיפים את הפלפלים היבשים ואת הזיתים , מערבבים את הכל יחד , מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך ,
מוסיפים עוד כוס מים מוסיפים את הכמון ומערבבים .
יוצרים קציצות מתערובת הקציצות , כל קציצה מכניסים לתוך הרוטב עד הכנסת כל הקציצות לרוטב .
מגבירים את האש עד לרתיחת הסיר ואז ממשיכים לבשל על אש נמוכה לכחצי שעה .
3 דקות לפני שמכבים את הסיר מפזרים מלמעלה כוסברה קצוצה .
בתאבון!