מנות: 4
קלוריות למנה: 85
מידת הקושי: קל
רכיבים:
350 גרם גזר, פרוס לפרוסות
1 לפת קטנה, פרוסה
1 בצל סגול, קצוץ דק
1 שן שום, כתושה
1 ליטר מרק ירקות מוכן או
1.5 כפות אבקת מרק ירקות מומס במים רותחים
2 כפיות רסק עגבניות
2 כפיות חומץ בלסמי
1 תפוז, מיץ וקליפה מגוררת דק
2 כפיות פטרוזיליה טריה קצוצה
מלח ופלפל שחור טרי טחון
הוראות הכנה:
1. שמים בסיר בינוני את הגזר, הלפת, הבצלים והשום. מוסיפים את המרק, רסק העגבניות והחומץ. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה 15-20 דקות עד שהירקות מתרככים.
2. בעזרת בלנדר / ממחה ידני טוחנים את המרק עד שהוא מסמיך. מוסיפים את מיץ וקליפת התפוז ואת הפטרוזיליה. טועמים ומתקנים את התיבול.
הצעות הגשה:
ניתן לקשט בפטרוזיליה או בעירית קצוצה.
בתיאבון!
מאת: מערכת "Diet".