כבד הוא בשר עשיר בברזל ודל בשומן, שתי תכונות שהופכות אותו למאכל בריאותי ואיכותי.
הכבד קל להכנה ובישול, אז הנה מתכון פשוט, מהיר ובעיקר טעים.
בתאבון.
מנות: 4
קלוריות למנה: 180
מידת הקושי: קל
רכיבים:
500 גרם כבד עגל
100 גרם פטריות משומרות חתוכות
1/3 כוס רוטב סלט צרפתי דל קלוריות
הוראות הכנה:
1.מסננים ושוטפים את הפטריות ומשרים אותן ברוטב הסלט ל-30 דקות.
2.מסירים מהכבד את שכבת העור הדקה ופורסים לפרוסות בעובי בינוני.
3.מסננים את הפטריות ומברישים את פרוסות הכבד משני הצדדים ברוטב שסונן.
4.מניחים את הכבד בגריל למשך 4 דקות, הופכים ומוסיפים את הפטריות על הכבד. משאירים בגריל עד שהכבד מתרכך למשך 4 דקות נוספות.
הערות נוספות:
במקום כבד עגל ניתן להשתמש בכבד בקר
בתיאבון!