מאת: הגולשת שושנה מחיפה
מצרכים:
כוס אורז
2 כוסות מים
1-2 כפות שמן לטיגון
רבע כוס תערובת של צנוברים ושקדים קלופים פרוסים
רבע כוס צימוקים
1 בצל חתוך לקוביות
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האורז ותערובת השקדים והצנוברים, וממשיכים לטגן עוד כדקה. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. ברגע שהאורז מגיע לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 10 דקות בערך. מוסיפים את המלח והצימוקים 1-2 דקות לפני סיום הבישול ומערבבים. מכבים את האש, מניחים מגבת בים הסיר למכסה ומשאירים מכוסה עוד 10 דק'.
הצעת הגשה: אפשר לפזר עוד קצת שקדים לקישוט לפני ההגשה.
בתיאבון וחג שמח!