גם המתכון הזה משתתף בתחרות המתכונים של ט"ו בשבט.
רוצים להשתתף גם?
כנסו לדף שלנו בפייסבוק, פרסמו את המתכונים שלכם, בקשו מהחברים לעשות 'אהבתי' ואולי תוכלו לזכות בפרס מפנק!
כל הפרטים בדף הפייסבוק.
למעבר לדף, לחצו כאן
מאת: הגולשת יפעת בן-שם מהרצליה
מרכיבים:
לסירופ התאנים:
פנקייק מחיטה מלאה: מנה טעימה ובריאה
פנקייק מחיטה מלאה: מנה טעימה ובריאה
4 כוסות תאנים, מאודות וחתוכות
3/4 כוס סוכר חום (אפשר גם פחות, למי שאוהב פחות מתוק)
חצי כוס מים
לפנקייק:
חצי כוס קמח חיטה מלאה
חצי כוס קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
1 ביצה
2/3 כוס חלב רזה
1 כפית שמן
2 כפיות דבש
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
סירופ התאנים:
להביא לרתיחה על להבה גבוהה, תוך כדי ערבוב, את הסוכר והמים – עד לקבלת סירופ. להוסיף את התאנים ולהמשיך לבשל עוד 5-10 דקות עד לריכוך.
להפריד את התאנים מהרוטב ולהניח בצד. להמשיך בצמצום הרוטב על להבה בינונית במשך 5 דקות לערך, עד שהרוטב שוב הופך לסירופ, ואז למזוג אותו מעל התאנים, לכסות לשמירה על חום, ולהניח בצד.
הפנקייק:
לערבב את הקמח, אבקת האפייה והמלח בקערה.
להקציף יחד בעדינות את החלב, הביצה, השמן והדבש. להוסיף בבת אחת את הנוזלים לתערובת הקמח, לערבב בכף עץ עד לעיסה לחה. שימו לב – אל תערבבו יתר על המידה – כמה גושים זה בסדר!
חממו מחבת משומנת מעט, על להבה בינונית, כאשר יופיעו בועות על המחבת זה הזמן להוסיף אליה את התערובת. אני ממליצה להשתמש במצקת מרק לאיסוף התערובת. כמה מהתערובת תצקו – תלוי בגודל המחבת.
כאשר מתחילות להיווצר בועיות קטנות על הפנקייק, זה סימן להפוך את הפנקייק לצידו השני. וודאו כי שני צידיו זהובים – זה סימן שהוא מוכן!
אופן ההגשה:
הניחו פנקייק על צלחת, מזגו את סירופ התאנים, והגישו!
בתאבון!