מאת: מור בר, מנהלת אתר "בריאות הציבור"
המרכיבים:
קלח תירס מרוסק טחון דק ביותר או 3 כפות קמח תירס טחון דק או 3 כפות קמח תירס מלא.
(*הערה: את התירס כדאי לטחון מתירס טרי. כדאי לטחון דק מאוד כדי שלא יישארו גרגרים. אם אין תירס טרי, ניתן להשתמש בקמח תירס ולהוסיף אותו לבשר העוף.)
150-200גרם בשר חזה עוף (2-3 פרוסות חזה עוף).
1/3 כפית פטרוזיליה מיובשת
כף שמן זית או קנולה לתערובת הבשר
שמן זית לטיגון קל
1/3 כפית כורכום
מעט מלח
ביצה טרופה (חצי מכמות הביצה עד ביצה אחת, תלוי במרקם התערובת. הביצה אמורה להחזיק את הרכיבים יחד)
אופן ההכנה:
טוחנים 2-3 פרוסות חזה עוף (ניתן לבקש טחינה של כל סוג בשר גם בסופר או אצל הקצב).
מערבבים בקערה את כל הרכיבים.
יוצרים מהתערובת שהתקבלה קבבונים מוארכים ודקים כמו אצבעות.
מטגנים אותם קלות במחבת בשמן זית, מנמיכים את האש ומוסיפים במידת הצורך מעט עם שמן קנולה לטיגון.
הופכים את הקבבונים מצד אל צד עד השחמה קלה.
אם אנו רוצים להכין מנה אחת ליום יומיים נסתפק אפילו בפרוסת חזה עוף אחת, ונקטין את שאר המינונים, כלומר, 1 כף מקמח התירס וניצור תערובת נוחה לעבודה עם הידיים.
כל פעם כדאי לשדרג את המנה ועם הזמן להוסיף עוד תבלין ולראות את הפעוט מגיב. אם מופיעה פריחה קלה, ייתכן שיגלה רגישות למרכיב מסוים.
לצנן עד שפושר והגיש לקטנטנים.
בתיאבון!