מאת:מערכת Diet
תפו"א יכול להחליף את השימוש בלחם. מתכון קל להכנה עם כמות יפה של בצל המכיל תרכובות גופרתיות. הפעילות הרפואית של תרכובות אלו כוללת פעילות נוגדת זיהום חיידקי, פעילות אנטי סרטנית, עיכוב ייצור פרוסטגלנדינים (המעורבים בתהליכים דלקתיים), נוגדי קרישה, ואיזון רמת הסוכר בדם.
המצרכים:
7 תפו"א גדולים שלמים מקולפים
4 בצלים בינוניים קצוצים
כף שמן לטיגון
1 קופסא של פטריות משומרות או טריות
כף אחת של אבקת מרק עוף
חצי כפית מלח שטוחה וקמצוץ פלפל (לפי הטעם)
4 כפות שמיר קצוץ
ביצה קשה אחת מבושלת
אופן ההכנה:
מקלפים את תפו"א וחוצים אותם לאורך.
מכניסים אותם לסיר עם מים וכפית מלח ומרתיחים כ – 7 דקות (לא מבשלים לגמרי),
מסננים את המים. לוקחים את תפו"א ומוציאים את התוכן שלהם.
במחבת:
מטגנים את הבצלים עד שהם משחימים, מוסיפים את הפטריות ואת התבלינים ומטגנים כ – 2 דקות.
מסירים את התערובת מהאש ומחכים שהיא תתקרר,
מוסיפים את הביצה וממלאים את תפו"א בתערובת.
משמנים תבנית אפיה, מניחים את תפו"א האדמה הממולאים ומכסים בנייר כסף.
אופים בחום בינוני כ – 40 דקות, מסירים את הנייר ואופים כ – 10 דקות נוספות להשחמה בגריל.