מאת: עדי רוטהולץ
מנות: 3
קלוריות למנה: 150
מידת הקושי: קל להכנה
החומרים להכנה:
2תפוחי עץ גרנד סמית
20 גרם תחליף סוכר
100 גרם בצק פילו
כפית קינמון
תרסיס שמן דל שומן
אופן ההכנה:
1. לקלף את התפוחים
2. להכניס את התפוחים המקולפים לסיר עם תחליף הסוכר ומעט מים ולבשל על אש בינונית כ10 דקות עד לריכוך התפוחים, להוריד מהאש ולתת לתפוחים להתקרר.
3. לפרוס את בצק הפילו (יש להשאירו חשוף מעט ככל שניתן על מנת למנוע התייבשות הבצק), בין עלי הבצק יש לרסס מעט תרסיס שמן. לאחר מכן לפזר לרוחבו במרכז את התפוחים ולהוסיף את הקינמון (יש לדאוג להשאיר שוליים לבצק). כעת יש לסגור את הבצק כמעטפת וגם על המעטפת לרסס מעט תרסיס שמן.
4. לאפות ב180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבת הבצק.
ערכים תזונתיים ל – 100 גרם:
אנרגייה (קק"ל) – 150
שומן (גר') – 0
שומן רווי (גר') – 0
כולסטרול – 0